Annonce

People Flow i det nye Experimentarium

Kone A/S har leveret en unik People Flow helhedsløsning af elevatorer, automatiske døre og porte samt et overvågningssystem til det nye Experimentarium, der genåbnede på den velkendte adresse i Hellerup den 26. januar.

 

Tekst af Thorbjørn Rix Bomholt

 

Da Experimentarium slog dørene op for de første gæster i 1991, havde Kone sponsoreret en elevator udenfor indgangspartiet i et glastårn. I forbindelse med planlægningen af det nyligt afsluttede byggeprojekt, henvendte den daværende direktør Asger Høeg sig for at aftale et lignende sponsorat. Det viste sig imidlertid hurtigt, at der var grundlag for et større samarbejde, der udover elevatorer omfattede automatiske døre og porte samt Kone E-Link, der er et overvågningssystem til elevatorer.

 

Læs mere om Elevatorer

 

- Vores mål har hele tiden været at levere en helhedsløsning, som er skræddersyet til det nye Experimentarium. Vi har leveret en samlet People Flow løsning, som vækker de besøgendes nysgerrighed, og som passer til museets formål og arkitektoniske elementer. Det har været essentielt for os, at løsningen er funktionel og gør det muligt for de mange besøgende nemt at komme rundt. Det unikke ved Kone er, at vi kan hjælpe med at skabe et godt vare- og people flow gennem bygningen både horisontalt og vertikalt, forklarer salgsansvarlig Frank Jørgensen.

 

 

People Flow Intelligens

Indgangspartiet til det nye Experimentarium består af to karruseldøre fra Kone, der skal facilitere strømmen af gæster med mest muligt hensyn til indeklima og miljø. Dørene fører ind til en ikonisk kobbertrappe, der snor sig op gennem bygningens fire etager. Bag kobbertrappen står to transparente og futuristiske Kone MonoSpace elevatorer, der giver de besøgende en flot udsigt ud over foyeren, når de kører op til de forskellige udstillinger. Både elevatorerne, karruseldørene og de automatiske porte sikrer et godt arbejdsklima for de ansatte og bidrager til målsætningen om en co2-neutral bygning.

 

Læs mere om Døre

 

 

Fleksibelt og fremtidssikret

Som en del af den langtidsholdbare helhedsløsning er der installeret porte på alle etager, der gør det muligt nemt at udskifte udstillingerne på museet. Endvidere er der installeret en intern vareelevator:

 

- Vi har vejledt arkitekterne i at gøre bygningen så fleksibel som muligt, så den kan rumme alle de projekter og arrangementer, det nye Experimentarium kommer til at huse. Med vores portløsninger åbner vi op for, at Experimentarium let kan forny deres udstillinger, siger Key Account Manager Frank Uffe Jensen.

 

Som endnu en fremtidssikring er alle elevatorer forberedt til at kunne aktivere et adgangskontrolsystem, så Experimentarium kan bruge ét system til hele bygningen, og derved kunne begrænse de besøgendes adgang til visse områder. Endvidere er der indgået en 10-årig serviceaftale, der skaber tryghed og driftssikkerhed fremadrettet.