Annonce

WERK udråbt til vinder af konkurrence om ”Fremtidens Studiemiljø”


Det er netop offentliggjort, at tegnestuen har vundet konkurrencen om, at udvikle fremtidens campus- og studiemiljø i det internationale campusområde Fantoft i Bergen, Norge.

 

Opgaven går ud på at gentænke helhedsplanen for campusområdet, så det får en stærk samlet og appellerende identitet, der kan brande universitetet og dermed tiltrække de bedste studenter fra hele verden. Der er særlig fokus på, at skabe et trygt og levende campusmiljø, der skal agere som nyt socialt samlingspunkt for de studerende, der bor i områdets studenterboliger.



 

Læs mere om Byrum


- Projektet har et klart og tydeligt koncept, og fremstår som en helhedsplan, der vil tilføre Fantoft de kvaliteter området åbenlyst trænger til, udtaler dommerkomiteen i forbindelse med afsløringen af vinderen for projektet, udtaler Thomas Kock, kreativ direktør i WERK.





Konceptet ”Fra Central Parkering til Central Park” handler om, at opprioritere fællesskabet, udnytte områdets unikke potentialer samt skabe et trygt, sundt og inspirerende studenterliv, hvor områdets flow og energier samles i en grøn og fleksibel ramme med plads til et utal af møder og forskelligartede aktiviteter.

 

Læs også Portræt af Thomas Kock og Polyform Arkitekter: Med modstand som drivkraft


Ét sammenhængende landskab, underopdelt i tre forskellige karakteristika, understøtter hver især det attraktive by- og studenterliv. En centralt placeret, multifunktionel pavillon vil agere som områdets pulserende hjerte med plads til funktioner som understøtter et rigt og socialt studenterliv. På pavillonens tag etableres en multifunktionel boldbane, som underbygger Fantofts nye identitet – et moderne og sundt fællesskab med en afgørende puls.



Bagsider bliver til forsider i det vindende forslag. Eksempelvis er området bag sportshallen et oplagt rum, hvor aktiviteterne fra hallen kan flyde ud og berige bylivet med fysisk udfoldelse og sociale aktiviteter. Her vil der blandt andet blive etableret verdens længste studiebænk med plads til ophold og fordybelse.



 

Læs mere om Uddannelsescentre


Under betonkonstruktionen, der i dag er overdækket parkering, vil der ligeledes blive etableret et attraktivt byrum, der indbyder til udendørs, men overdækkede, aktiviteter og fællesskab uanset vejr. Et unikt ”urbant hang out” med plads til alt fra skating, baner for boldspil, til grillpladser og sågar eventuelle badefaciliteter. 



- Vi glæder os meget til at forvandle områdets enorme parkeringsarealer til et nyt grønt og legende parkområde med fællesskabet i fokus til glæde og gavn for de mange tusinde studenter på Fantoft. Hernæst glæder det os naturligvis stort, at vi har vundet vores første projekt i Norge, slutter Thomas Kock fra WERK.



 

Axonometri af området



Den nye park bliver ca. 12.000 m2 og området rummer ca. 2.000 studenter. Projekteringen er igangsat og første spadestik forventes taget om halvandet år. 



Bygherre: SIB



Samarbejdspartnere: Idébureauet 2 1