Totalrenovering giver Korngården nyt liv

Korngården i Ballerup, der består af fire boligblokke, gennemgår nu en tiltrængt totalrenovering. Domus Arkitekter står bag den bæredygtige renovering og helhedsplan, mens at facadens flotte nye skærmtegl er leveret af C2 Elements.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

Korngården, der administreres af DAB, var i en dårlig forfatning og var blandt andet ramt af skimmelsvamp. For at komme de mange problemer til livs besluttede man sig for en totalrenovering af de 248 lejligheder, der blandt andet kommer til at betyde, at Korngården blandt andet får nye facader, nye grønne tiltag, altaner, opgraderede udearealer og helt nye installationer. Alt dette forventes at være endeligt klar i 2018.

 

Læs mere om Renovering

 

Grønne boliger

Domus Arkitekter så, at boligerne alligevel havde mange muligheder, trods deres ringe tilstand:

 

 

En facade med fremtiden i tankerne

En vigtig del af renoveringen består i konstruktionen af en helt ny facade. Her har man hos Domus Arkitekter valgt at benytte keramisk skærmtegl fra C2 Elements:

 

- Skærmtegl er et fint materiale, der holder godt og samtidigt patinerer meget fint. Dertil er det jo et rent og bæredygtigt materiale, som også giver os mulighed for at arbejde med båder farver, form og udtryk, fortæller Christoffer Juelstorp.

 

Læs mere om Glas og Facader

 

C2 Elements har leveret skærmteglet til Korngården, og her er man meget tilfredse med visionerne bag byggeriet. Målet er at skabe nogle attraktive og bæredygtige boliger, der kan holde mange år ud i fremtiden. Her er skærmteglet optimalt som facadevalg, hvis man spørger C2 Elements daglige leder Henning Thomsen:

 

- Vores keramiske skærmtegl består af brændt ler, men takket være en meget prekær proces når man frem til et produkt, som kan holde til næsten hvad som helst. Samtidigt er det et hengivent materiale, hvis man kender dets hemmeligheder, for da er det muligt at forme og farve det på alle tænkelige måder. Derfor er skærmtegl et perfekt facadevalg, uanset om man benytter det til et stort domicilbyggeri eller et nærværende boligkompleks som Korngården.

Kontaktinformation