Grundige overvejelser bag glasset i Nordea-domicil

DEKO p/s står bag alle indvendige glasløsninger i Nordeas ny domicil i Ørestad. Det har krævet solid teknisk kunnen at leve op til bygherrens arkitektens visioner, fortæller salgschef Torben Rytter.  


Tekst af Tim Panduro


Når finanskoncernen Nordea rykker ind i sit domicil i Ørestad Nord tæt på DR Byen og Koncertsalen, bliver det i en bygning, hvor lys og lethed spiller en stor rolle i det arkitektoniske udtryk.  

Arkitekterne bag – Henning Larsen Architects – har udtænkt et byggeri, der skal fremstå åbent og luftigt både i facaden og i de områder, der skal omkranse byggeriets to atriumgårde.  

Selv om arkitekters visioner og de praktiske muligheder i et byggeri ikke altid harmonerer fuldstændigt, når man langt med de rigtige samarbejdspartnere.  

Entreprenøren MT Højgaard trak på erfarne kræfter, da visionerne skulle føres ud i livet. tømrerentreprenøren DEKO blev valgt til at stå for de særegne glasløsninger. Virksomheden er en af de mest vidende herhjemme, når det handler om den type specialopgaver til erhvervslivet.

- De to atrier har været ret udfordrende, fordi der er strenge krav til både nedbøjning og brandkrav til glasvæggene, der sidder i helt op til sjette sals højde, siger Salgschef Torben Rytter fra DEKO.  

- Men vi har i hele processen haft god dialog med arkitekt og hovedentreprenør. Og gennem dialogen og test på blandt andet brandsikkerhed og nedbøjningsgrad er det lykkes at finde funktionelle og smukke løsninger.

Læs mere om Glas og Facader 

Direktionsetagen

Også inde i bygningerne er der blevet brugt mange glasløsninger fra DEKO. Her har hovedsageligt lyddæmpning været prioriteret – kombineret med et smukt udtryk.  

- På sjette etage, der er skabt til direktionen, var der ønsker om nogle meget høje glaspartier. Glasdørene skulle kombineres med et øvre glaslag, så vi alt kom op i 4,8 meter. Det lykkedes at leve op til arkitektens ønsker om et meget let udtryk, siger Torben Rytter.  

DEKO har brugt et halvt år på projekteringen af glasarbejdet og halvandet år på den praktiske udførelse af de over 6000 kvadratmeter vinduer og døre. Torben Rytter er ikke i tvivl om, hvorfor det er lykkes at levere et resultat, som både DEKO og kunden kan være glade for.

- Vi vil meget gerne være en del af projekteringsfasen, så vi sammen med entreprenør og arkitekt kan finde de helt rigtige løsninger. Samtidig har vi en stor erfaring og knowhow, når det handler om lyd- og brandsikring – og vi har kunnet bakke alle løsninger op med godkendelser og testrapporter.

Kontaktinformation

  • DEKO p|s
  • Mårkærvej 11, 2630, Taastrup
  • Tlf: +45 43 55 77 11
  • Web: http://deko.com
  • Email : info@deko.dk