DAMPA og BIG i samarbejde om ny loftsløsning

Annonce

DAMPA og BIG i samarbejde om ny loftsløsning

Endnu en arkitektonisk perle i Danmark er netop indviet med arkitekterne hos Bjarke Ingels Group som tegnestue. Et markant fokus på den indvendige form og farve krævede et nyt loftssystem, der kunne inkorporere lys, køling, fleksibilitet og kvalitet i en stilfuld og fuldintegreret plan loftsløsning.

 

 

Dette krævede en helt ny teknologi, som DAMPA gennem et innovativt samarbejde har bidraget til udviklingen af. DAMPA Spring vil fremover stå til rådighed for alle arkitekter, entreprenører, ingeniører og installatører rundt om i verden.

 

- Vi har i samarbejde med Ejner Olsen bistået BIG i videreudviklingen af et innovativt ophængssystem, som indeholder en lang række teknologier indbygget i én fuldintegrerbar løsning. Først og fremmest tillader systemet, at loftspladerne individuelt nemt kan monteres og demonteres uden risiko for skader og uregelmæssigheder. Dernæst skjules lysarmaturer inde under de perforerede plader, hvor i der endvidere er indbygget et kølesystem, opsummerer salgschef for byggeri i DAMPA, Jan Frydenlund.

 

- Vi havde behov for en ret speciel ordning for at opnå et ensartet udtryk over hele loftsfladen. Vi ville ikke have lamper eller andet til at stikke ud. Derfor søgte vi hjælp hos DAMPA til at udvikle denne her perforerede løsning til køling, lys og lyddæmpning. Det har vist sig at blive et fleksibelt og kvalitetsfuldt resultat, fortæller seniorarkitekt hos BIG, Snorre Nash.

Læs mere om Belysning


 

Demonteringsvenligt og nøjagtigt

Gemt i det specialudviklede system finder man en unik teknologi, der muliggør, at loftpladerne automatisk kan finde tilbage til deres præcise position, så de rene linjer altid bevares til fordel for det æstetiske udtryk og bibeholdelsen af arkitektens originale design. Teknologien er fremtidssikret således, at loftsløsningen uanfægtet antallet af de- og genmonteringer ved service og eftersyn i fremtid altid vil finde på plads igen. Det sikrer ligeledes, at der ikke er brug for genleverancer under et projekt, da systemet ikke mister form eller farve, og tilbyder en hidtil uset fleksibilitet i byggeprocessen for alle involverede parter.

 

- Det har været en meget positiv oplevelse at arbejde med installationerne ift. installationsnøjagtigheden og demonteringsvenligheden. Under installationsfagene er det optimalt, at vi løbende kan komme op og arbejde over pladerne, uden at risikere skader, uforudsete hændelser og brud på det visuelle udtryk, fortæller medejer af håndværkervirksomheden Ejner Olesen, Martin Hansen. 

 

En lys og luftig løsning

Hos DAMPA har man måtte vende det hele på hovedet, og tænke ud af boksen‚ for at skabe det optimale system. Med ønsket om en plan løsning, hvor både lys og luft er integreret i loftet, har man set på loftssystemet som det bærende grundlag for at tilvejebringe den ønskede form og farve. I selve pladerne er der lavet forskellige perforeringsmønstre som tillader at lyset skinner igennem. Armaturerne er således skjulte, mens den ønskede belysning i rummene er bibeholdt.

 

Dampa

Dampa

Løsninger til skabelse af smuk arkitektur med kurver og skræddersyede overflader er en DAMPA kernekompetence. I tæt samarbejde med arkitekter og samarbejdspartnere løser vi de udfordringer, der dukker op i ethvert byggeprojekt. 

 

Kontaktinformation
Dampa ApS
Højeløkkevej 4A
5690 Tommerup
Tlf:+ 45 63 76 13 00
Email: