Funktionelle lofter med visuel ro

Annonce

Funktionelle lofter med visuel ro

 

DAMPA er blandt Danmarks førende loftsproducenter, og virksomheden har leveret metallofter til Mærsk Bygningen, hvor man gennem forløbet har haft en tæt dialog med C. F. Møller Arkitekter for at skabe de rette løsninger specifikt til projektet.

 

Tekst af Mikkel Weber Sandahl

 

Mærsk Bygningen kommer sammen med det eksisterende Panum Institut til at rumme 4-5.000 arbejdspladser. Tilbygningens bløde former harmonerer fint med en indretning, hvor der er fokus på enkelthed og åbenhed. Arkitekt og Partner, Mads Mandrup Hansen fra C. F. Møller udtaler i den forbindelse:

 

- Vi har bestræbt os på at skabe det ypperste inden for forskningsfaciliteter, og bygningen har en rumlig geometri og en visuel klarhed, som vil føre til uventede møder mellem forskerne, hvilket danner grundlag for vigtig vidensdeling og skaber liv.

 

Læs mere om Lofter 

 

Den kreative dialog

- Vi ønsker på alle projekter, som på Mærsk Bygningen, at være en konstruktiv og kreativ sparringspartner for arkitekterne. Vi vil og kan være bindeled mellem visioner og de specifikke rammer der stilles på det enkelte projekt, til gavn for helhedsløsning. Arbejde mod den løsning hvor metalloftet bidrager til designet uden, at blive sekundært i forhold til tekniske eller økonomiske krav. Mærsk Bygningen er jo et ikonisk projekt med state-of-the-art materialer fra inderst til yderst, og det stiller høje krav til os som leverandør, fortæller salgschef i DAMPA Jan Frydenlund.

 

Metallofterne fra DAMPA er opbygget af perforerede PLANOSTILE Clip-In Kassetter med indlagt akustikfilt og et skjult bæreskinnesystem. Til dette projekt er bl.a. kantlisterne valset ud i specialmål, og løsningen har ifølge Jan Frydenlund flere fordele:

 

- Først og fremmest skabes der en innovativ, energirigtig ventilation uden store nedhængende ventilationsarmaturer i lokalerne. Samtidig er al teknikken gemt væk over de demonterbare lofter, og herved opnår man en fuldstændigt homogen og visuel rolig loftsflade med masser af skjult funktionalitet, som harmonerer fint visuelt med resten af de indvendige overflader.

 

En effektiv byggeproces

Tømrer- og snedkerfirmaet N. H. Hansen har været fagentreprenør på lofterne samt tømrer- og snedkerarbejdet, og derfor har man bl.a. stået for montagen af de såkaldte overtrykslofter fra DAMPA. Byggeleder Henrik Christensen fra N.H. Hansen fortæller:

 

- Sammen med DAMPA fandt vi den mest optimale måde at montere lofterne på, så vi kunne lægge en god plan for montageforløbet og på den måde gøre det mest effektivt. I den forbindelse har vi kunnet drage nytte af, at loftsleveringen er kørt fuldstændigt, som den skulle. Vi har ikke skullet vente på lofterne, heller ikke de mere specielle elementer. Det har stor betydning, når vi står med ca. 25 mand, som er helt afhængige af, at deres loftsmaterialer kommer til aftalt tid og sted.

Dampa

Dampa

Løsninger til skabelse af smuk arkitektur med kurver og skræddersyede overflader er en DAMPA kernekompetence. I tæt samarbejde med arkitekter og samarbejdspartnere løser vi de udfordringer, der dukker op i ethvert byggeprojekt. 

 

Kontaktinformation
Dampa ApS
Højeløkkevej 4A
5690 Tommerup
Tlf:+ 45 63 76 13 00
Email: