Betonkonstruktioner med et klart arkitektonisk aftryk

Annonce

Betonkonstruktioner med et klart arkitektonisk aftryk

På Museumscenter Blåvand af BIG Arkitekter leverede PERI en projektspecifik og veldokumenteret løsning, som lever op til arkitektens ønsker samtidig med, at de udfordrende konstruktioner udføres hurtigt og sikkert.

 

Museet, som opføres i perioden 2014 – 2017, samler 3 nuværende udstillingssteder i samme bygning; Danmarks Ravmuseum, Bunkermuseet Tirpitz samt Porten til Vestjylland.

Museet som er delvist nedgravet bærer præg af arkitektens omhyggelige brug af betonkonstruktioner med et arkitektonisk aftryk.

 

Udfordringer

Arkitektens valg af formsystem til væggene er faldet på PERI MAXIMO grundet systemets centrale ankerplacering og iøjefaldende formaftryk. Til bagsiden af væggen som indeholder de mange pilastre til at optage laster fra de forspændte dæk har PERI designet en komplet VARIO løsning for at håndtere de mange afbrydelser samtidig med at ankerspænd fastlægges af væggens forside fra MAXIMO systemet.

 

Læs mere om Beton

 

Museets 4 rum omkranses af høje betonvægge og tagkonstruktionen er udført som 4 udkragende betondæk, der hælder i 2 retninger. De udkragende dæk er forspændte og forankret i bagvedliggende pilastre sammenstøbt med den synlige væg mod udstillingsområdet.  

 

PERIs løsning

De udfordrende dækkonstruktioner er løst med MULTIPROP system og komponenter fra VARIOKIT. MULTIPROP tårnene er særligt designet til opgaven for at kunne håndtere de skrå flader og bringe betonlasten sikkert til bundpladen. Komponenter fra VARIOKIT er anvendt til at optage de horisontale belastninger under støbning. 

Peri-Danmark

PERI Danmark

Forskalling Stillads Rådgivning
Vi supporterer vores kunder med bæredygtige løsninger gennem viden, produkter og ydelser af høj kvalitet. I dag og fremtiden udvikler vi de bedste værdiskabende løsninger for vores kunder – højt engagement og teknisk avanceret.


Vi leverer effektive, professionelle og sikre løsninger indenfor forskalling, understøtning og stilladssystemer. Vi er til stede for vores kunder og kan levere den rigtige og bæredygtige løsning til ethvert krav – fra designfasen til afleveringsforretningen. 

Kontaktinformation
PERI Danmark
Greve Main 26
2670 Greve
Tlf:+45 4345 3627
Email: