Indvielse af Klimatilpasning Kokkedal

Annonce

Indvielse af Klimatilpasning Kokkedal

To skybrud i henholdsvis 2007 og 2010, der fik Usserød Å i Kokkedal til at gå over sine bredder med voldsom kraft, satte gang i debatter og forhandlinger om nødvendigheden af klimatilpasninger i Kokkedal.

 

Seks år og 40 delprojekter senere står et af Danmarks største klimatilpasningsprojekter klar til indvielse. Det sker onsdag d. 13. september med et fornemt heldagsprogram, der byder på faglige såvel som festlige arrangementer. Den officielle indvielse starter kl. 15.30. Projektet dækker et stort område i Kokkedal og udover Fredensborg Forsyning involverer det tre forskellige bygherrer: Fredensborg kommune, 3B og AB Hørsholm Kokkedal.

 

Schønherr: Den Blågrønne Haveby

 

Schønherr A/S er totalrådgiver på projektet med Rambøll A/S som underrådgiver. I projektet demonstreres en række nye og innovative løsninger på tilbageholdelse af regnvand integreret med rum for rekreation og aktivitet. Derved er det landskabsarkitektoniske greb i Kokkedal et eksempel på, hvordan man udarbejder en klimatilpasningsplan, der forbedrer livet for borgere – både miljømæssigt, kulturelt og socialt – og viser, hvordan det kan bruges som redskab til byudvikling.

 

Seminar: Den faglige vinkel

 

Inden den officielle indvielse, er der planlagt fagligt seminar (tilmelding nødvendig), hvor man bl.a. vil kunne opleve projekteringsleder fra Schønherr, landskabsarkitekt Ulrik Kuggas, i selskab med ingeniør Ulrik Lassen fra Rambøll fortælle om, hvordan de har grebet det store klimaprojekt an.

Senere på dagen vil der være tematisk rundvisning, hvor Ulrik Kuggas er at finde på ’Den arkitektoniske tur’, der handler om de muligheder, der ligger i at designe med vand. Denne rundvisning er i selskab med udviklingskonsulent Oliver Vanges fra LOA.

 

Det officielle program for dagen kan ses her.

 

Schonherr

SCHØNHERR

Schønherr Landskab er en dansk arkitektgruppe grundlagt af Torben Schønherr i 1984 og er et af Nordens største arkitektvirksomheder indenfor landskab og planlægning. Arkitektvirksomheden er i dag ejet af Rikke Juul Gram og Nina Jensen. Tegnestuen har tilsammen 43 planlæggere, landskabsarkitekter og arkitekter samt 8 tekniske/administrative medarbejdere fordelt på to kontorer i henholdsvis København og Aarhus. 

I 2016 udnævnte Schønherr fem erfarne medarbejdere - Lars Nybye Michel, Rasmus Stougaard, Mi Koudal Randlev, Sanne Slot Hansen og Andrew Place - til associerede partnere. De associerede partnere skal i fremtiden bidrage til yderligere at udvikle og raffinere den faglige platform. Desuden vil de stå for målrettede akkvisitionsaktiviter og netværksudvikling inden for forskellige ekspertiseområder, som blandt andet rummer kulturarv, bygningsdesign, infrastruktur, bygningsrelateret landskabskunst, parker og planlægning.

Schønherr beskæftiger sig med planlægning og design af det ubebyggede rum og har en bred erfaring i at løse opgaver inden for by- og landskabsarkitektur - på alle niveauer - i alle skalaer - fra overordnede analyser og ideoplæg til konkret projektering og eksekvering.

Vores ydelser er organiseret under de overordnede områder: Planlægning og Analyser, Infrastruktur, By- og Landskabsarkitektur, Klimaarkitektur og Kulturarv.

Kontaktinformation
Schønherr
Klosterport 4A, 1. sal
8000 Århus C
Tlf:86 18 69 00
Email: