Tilmeld dit projekt til Wienerberger Brick Award

Annonce

Tilmeld dit projekt til Wienerberger Brick Award

Arkitekter, arkitekturanmeldere og journalister inviteres til at fremhæve enestående murstensprojekter fra hele verden til Brick Award 2018. Tilmeldelsesfristen er senest den 20. april 2017.

 

Wienerberger Brick Award, som der blev taget initiativ til tilbage i 2004, er en arkitekturpris, som gives til enestående eksempler på moderne og innovativ murstensarkitektur. Prisen uddeles hvert andet år. I 2018 vil Wienerberger uddele denne internationale pris for ottende gang og har nu åbnet for tilmeldinger. Projekter kan tilmeldes af både arkitekter, arkitekturanmeldere og journalister online via www.brickaward.com.

 

 I 2016 var der rekorddeltagelse med mere end 600 projekter fra 55 lande. Brick Award skænker en præmiesum på 7.000 Euro til vinderen af Grand Prize (inkl. vinderen af ka-tegorien) og 5.000 Euro til hver af de fire kategorivindere.

 

Læs mere om Tegl

 

Prisen indeholder fem kategorier:

• Føle sig hjemme

• Bo sammen

• Arbejde sammen

• Dele offentlige rum

• Bygge ”ud af boksen”

 

Den sidste kategori er rettet mod innovative koncepter og måder at bruge mursten på. Som for eksempel konstruktionsteknologier eller speciallavede mursten og ny ornamentering i projektet.

 

Teglprodukter skal spille en afgørende rolle i de tilmeldte projekter, lige fra teglblokke til facademursten, teglfliser og teglbeklædning. Brugen af Wienerberger-produkter er ikke et nødvendigt krav for at deltage. Særlig opmærksomhed vil være rettet mod hvordan projektet kombinerer funktionalitet, bæredygtighed og energieffektivitet. For at sikre aktualitet er et yderligere kriterie, at projektet skal være færdigbygget i 2014 eller senere.

 

Tilmeld dig her

 

Når tilmeldingsfasen er slut den 20. april 2017, vil et panel bestående af arkitekturjournalister og anmeldere indskrænke antallet af alle tilmeldinger til 50 projekter, som er nomineret til Wienerberger Brick Award 2018. Alle nominerede projekter vil blive udgivet i den medfølgende bog Brick18. Derefter vil en international jury af arkitekter udvælge 5 vindere – en i hver kategori, såvel som vinderen af Grand Prize.

 

Den officielle Brick Award ceremoni vil finde sted i Wien i foråret 2018, og bogen Brick18, som inkluderer alle 50 nominerede projekter, vil blive udgivet på den samme tid.

 

Brick Award 2016

 

De 50 nominerede

 

De 6 vindere

 

Tidligere danske projekter blandt de 50 nominerede Brick Award Year : 2016 Project name : ‘Livsrum’ Cancer Counseling Center Aalborg, Denmark Architect/s: POLYFORM Architects, Denmark

Brick Award Year: 2014 Project name: Sorø Art Museum Architect/s: Lundgaard & Tranberg Arkitekter Copenhagen, Denmark Brick Award Year: 2012 Project name: The Wave, Vejle

Architect/s: Henning Larsen Architects A/S, Copenhagen

 

Om Wienerberger

Wienerberger er verdens største producent af mursten (Porotherm, Terca) og førende på markedet indenfor tagsten af ler (Koramic, Tondach) i Europa, såvel som betonbelægningssten (Semmelrock) i Central- og Østeuropa. Indenfor rørledningsystemer (Steinzeug-Keramo keramiske rør og Pipelife plastikrør) er virksomheden en af de førende leverandører i Europa. Med et samlet antal produkti-onssteder på 201 genererer Wienerberger en indtægt på 2.972 millioner euro, og gennem driften af EBITDA 370 millioner euro i 2015.

Wienerberger

Wienerberger

Wienerberger A/S er en del af den internationale teglkoncern Wienerberger AG, som er verdens største producent af teglprodukter og er noteret på den østrigske fondsbørs. Vi har 221 teglværker i 30 lande og beskæftiger ca. 15.800 medarbejdere. Wienerberger A/S er et 100% ejet datterselskab og har hovedkontor og udstilling i Helsinge. Egenproduktion af mursten og beklædningssten sker på Pedershvile Teglværk i Nordsjælland samt Petersminde Teglværk ved Stenstrup på Fyn. Tegltagsten, Porotherm teglblokke og belægningsklinker samt udvalgte mursten og beklædningstegl importeres fra europæiske søsterselskaber. Wienerberger A/S er desuden moderselskab for selskaberne i Norge og Sverige.

Kontaktinformation
Wienerberger A/S
Rørmosevej 85
3200 Helsinge
Tlf:+45 70 13 13 22
Email: