Internationalt arkitekt-ikon med grønne visioner gæster Building Green

Vi skal have fokus på ressourceknapheden. Det mener den hollandske stjernearkitekt Thomas Rau, som er frontløber, når det kommer til cirkulær økonomi. På årets Building Green-event løfter han sløret for sin tilgang til cirkulære forretningsmodeller og løsninger på den materialemangel, der er vores mest akutte udfordring.

Energiudfordringerne er langt hen ad vejen løst. Nu handler det om at lukke kredsløbet og tænke byggeri som regulære materialedepoter. For det er mangel på ressourcer og materialer, der er den mest akutte udfordring lige nu.

Sådan ser verden ud for den hollandske arkitekt Thomas Rau, der gæster Building Green som key note speaker for at tale om cirkulært byggeri. At det er en prominent gæst, der kommer til byen, får man hurtigt på fornemmelsen, når man taler med projektlederen bag den bæredygtige byggeevent, Sarah Elhauge:

-Det er noget af et scoop at få en profil på programmet som Thomas Rau. Han er en af de arkitekter, der har været med til at grundlægge hele det fundament af bæredygtighedstanker i byggeriet, som vi står på skuldrene af i dag, siger Sarah Elhauge og tilføjer, at Rau igennem de seneste 20 år har været en central stemme i bæredygtighedsdebatten på den internationale scene, hvor han sætter barren højt for bæredygtig arkitektur og cirkulær økonomi.


Til kamp for fremtidens arkitektur

Når Thomas Rau fra RAU Arkitekter fremhæves som et af de helt store trækplastre på årets event, er det da heller ikke helt uden grund. Den visionære arkitekt, innovatør og bæredygtighedsekspert har nærmest rockstjernestatus for arkitekter verden over. Han har vundet priser for sit arbejde med at fremme bæredygtig arkitektur og er en af frontløberne inden for cirkulært byggeri, siden han i 1990’erne begyndte at skabe energivenlige bygninger med sundt indeklima.

Vedvarende energi er tilgængelig i rigelige mængder, vi skal blot benytte os af det, mener Thomas Rau. I stedet bør vi have fokus på fremtidens arkitektur, på materialer og på ressourcer - for her har vi de største udfordringer. Vi har kun denne ene planet, hvor vi blot er gæster på gennemrejse. Derfor er der en naturlig grænse for, hvor mange ressourcer og byggematerialer, vi kan blive ved med at opdrive på denne, vores eneste, planet, som han siger.


Rådhus som materiale-depot

Mangel på materialer er således et gennemgående tema i Thomas Raus virke. Fra sin virksomhed Turntoo udvikler han forretningsmodeller, der gør cirkulært byggeri realisérbart, og her blev et af de første cirkulære byggerier født, nemlig rådhuset i den hollandske by Brummen.

Projektet blev udformet så alt det materialet i bygningen i princippet kan nedbrydes igen om 20 eller 40 år, hvor materialerne kan genanvendes til fulde. Et eksempel på et byggeri som materiale-depot og på cirkulær økonomi i praksis. Det var et prisbelønnet projekt, der vakte stor opmærksomhed i 2013.


En event, der sætter dagsorden

At Building Green gang på gang kan line op med internationale stjernenavne som Thomas Rau vidner om, at eventen har bidt sig fast som en dagsordensættende begivenhed for branchen:
Vi udvikler hele tiden eventen, og vi har fokus på at tiltrække markante profiler, der har noget på hjerte. Vi kan mærke bred opbakning og stor velvilje til at deltage på Building Green og som deltager kan man møde nogle af de mest progressive og nytænkende aktører på området, slutter Sarah Elhauge fra Building Green.

Se det fulde programmet og tilmeld dig her!

Kontaktinformation

  • Building Green
  • Ørnevej 18, 1., 2400, København NV
  • Tlf: +45 35 25 35 45
  • Web: http://buildinggreen.eu/
  • Email : info@buildinggreen.eu