Miljøneutral isolering til Nordea i Ørestad

Annonce

Miljøneutral isolering til Nordea i Ørestad

Byggeriet af Nordeas nye domicil stiller exceptionelt høje krav til bæredygtighed helt fra den overordnede vision til den mindste detalje, og kravene til isoleringsmaterialer er ingen undtagelse.

 

 

Tekst af Rune H. Jensen

 

Byggeriet af den nye bank i Ørestad nærmer sig sin afslutning, og VetroKom bidrager til tegningen af bygningernes bæredygtige profil. Det sker med leverance af 1.350 m3 isolering i form af glasskumgranulat til huset i Ørestad, der opnår den højeste score platin i den internationale miljøcertificeringsordning LEED:

 

- Nordeas nye domicil omfatter nogle store forhøjede kældre, som man har anlagt grønne haver ovenpå. Det betyder krav til et miljørigtigt isoleringsmateriale over kældrene og under haverne, som vi har leveret i form af miljørigtig granulat af affaldsglas. Produktet har en lav vægt, en høj dræningsevne og det opfylder de funktionsmæssige krav med eksempelvis en høj friktionsværdi, så det ikke ruller ned igen, fortæller Henrik Dalsø, direktør hos Vetrokom.


Læs mere om Isolering

 

100 % rent genbrug

Det mineralske isoleringsmateriale fra VetroKom er produceret af 100 % genbrugsglas og fuldt ud genanvendeligt ved endt livscyklus. Den grønne profil, der kendetegner VetroKom, er således i god overensstemmelse med visionerne bag byggeriet af Nordeas nye domicil:

 

- Vi er naturligvis meget stolte af at være blevet valgt til at levere til dette byggeri. Det er jo et prestigefyldt og vigtigt projekt med Nordea Ejendomme som bygherre og Henning Larsen Architects som arkitekter, og vi er glade for at være en del af det og kunne bidrage til den grønne profil omkring det, siger Henrik Dalsø.

 

Glasskumgranulatet er et formstabilt, ældningsbestandigt og kapilarbrydende produkt. Det virker dæmpende og stabiliserende og er takket være den naturlige forekomst af råmaterialer neutralt. Det er blevet valgt til byggeriet i Ørestad netop på grund af sine tekniske egenskaber, der gør, at det kan løfte opgaver, hvor andre og mere konventionelle produkter ikke helt slår til. Det gælder bl.a. i forhold til kvaliteter som lav rumvægt, høj trykstyrke og stærke, drænende egenskaber.

 

Grønne og fleksible bygningsløsninger

- Det er et rent genbrugsgranulat, det er kemiresistent, og det giver højeste brandsikkerhed. Og så er det et meget fleksibelt produkt, der med fordel kan anvendes til alt fra lufthavne og biogasanlæg til offentlige rum eller som her til en unik arkitektonisk og bæredygtig bygning som Nordea. Det har desuden været en fordel i forhold til dette projekt, at arbejdsprocessen med glasskumgranulatet foregår hurtigt og effektivt. Vi leverer det i løs vægt, derpå løftes det ind med kran eller minigraver, lægges ud og formgives. På den måde er det et relativt enkelt produkt med en række egenskaber som høj friktionsværdi, lav vægt og god dræning, der efterlader et meget grønt aftryk, slutter Henrik Dalsø. 

celleglasplader

VetroKom ApS

VetroKom er et handelsfirma der tager aktiv del i målet om at reducere og genbruge restmaterialer. VetroKom handler primært med materialer der er fremstillet af affaldsglas.

Kontaktinformation
VetroKom ApS
Industrivej 1
4200 Slagelse
Tlf:23 98 68 49
Email: