Nyt bud på billige, midlertidige boliger

Med bygningsreglementet BR15, som trådte i kraft 1. juli i år, stilles der strammere krav til nye boliger. Det gør det sværere og dyrere at bygge nye boliger fremover. Og dermed bliver det endnu sværere for folk med små indtægter at finde noget at bo i.

 

Netop nu er det højsæson for efterspørgsel efter billige boliger. De studerende mangler boliger i de store studiebyer. Og de boligløse, der tidligere kunne overnatte i kolonihaver m.m., begynder snart at fryse. For ikke at glemme alle dem, der nu bliver nødt til at flytte fra deres bolig på grund af kontanthjælpsloftet.

 

Læs mere om Pavilloner og Skurvogne

 

- I Mobilhouse A/S har vi taget udfordringen op, og vi har netop nu udviklet et nyt hus, hvor vi har skåret alt overflødigt fra. For netop at se hvor billigt vi kunne bygge en forsvarlig bolig. Og det kan lade sig gøre for bare 240.000 kroner ekskl. moms for et hus på 73 m² med stue og to værelser, fortæller Per Mikkelsen, indehaver Mobilhouse A/S.

 

Mobilhouse A/S har mere end 50 års erfaring i midlertidige boliger og mandskabsvogne, og hermed er virksomheden blandt de ældste og største i branchen. Man kan se deres logo på pavilloner, skurvogne, beboelsesvogne, kontorvogne, toiletvogne m.m. landet over.

 

En økonomisk løsning

- Dyrere behøver det ikke være for kommunerne at løse et kæmpe problem for borgerne. Man kan endda få en mængderabat på 10.000 kroner per hus, hvis man køber mindst 20 huse, fortæller Per Mikkelsen, som dog påpeger en politisk hage ved huset. Nemlig at det ikke lever op til BR15 permanent byggeri, som jo netop gør det radikalt dyrere at bygge.

 

- Det er muligt at husene i en periode på 2 år. Herefter kan den midlertidige periode forlænges med 3 år, hvis man installerer varmepumper i huset. Det vil koste yderligere 48.000 kroner ekskl. moms. Og efterfølgende kan kommunerne bruge huset til en lang række andre formål.

 

Læs mere om Entreprenørmateriel

 

De kolde fakta

- Det, vi har sparet på, er isoleringen. For vi mener, at det vigtigste er, at alle har et ordentligt sted at bo. Kravene til BR15 permanent byggeri vil ikke mindre end fordoble prisen på huset, fortæller Per Mikkelsen.

 

 

Mobilhouse A/S model overholder krav til sommerhuse og har følgende isolering:

  • Vægge: 145 mm
  • Loft: 200 mm
  • Gulv: 200mm
  • Energiforbrug til opvarmning ved en stuetemperatur på 20 grader: 4290 kwh.

 

Et tilsvarende hus, der skulle leve op til BR15, ville kræve følgende isolering:

  • Vægge: 285 mm
  • Loft: 360 mm
  • Gulv: 300 mm
  • Energiforbrug til opvarmning ved en stuetemperatur på 20 grader: 2920 kwh
  •  

Vil du se huset?
Så inviterer Mobilhouse A/S gerne på et besøg på: 
Amerikavej 1
7000 Fredericia

Ring 70 20 35 66 og aftal et besøg

 

NB: Mobilhouse A/S har inviteret boligstylist Kirsten Steno på besøg d. 6-10 fra kl. 1300- 1400, hvor hun vil holde et oplæg om, hvordan man får mere liv i sine rum med enkelte midler.

Der vil være lidt at spise og drikke.