Så er bølgebryder-bryggen på plads

Annonce

Så er bølgebryder-bryggen på plads

 

Helsingør Havns nye 90 meter bølgebryder har været udskudt et par gange grundet aktiviterer i og ved havnen, men den ankom forleden med slæbebåde fra støberiet nord for Göteborg og er sat på plads.


BENNYS BRYGGE: Salgschef Kim Recke fra NBC Marine i Kvistgård er Helsingør Kommunes samarbejdspartner omkring bølgebryderen og han oplyser, at selve støberiet er gået fint, men at transporten viste sig sværere end forventet på grund af strøm og vind, der gjorde det vanskeligt at trække de 15 meter lange pontoner gennem Kattegat og Øresund. Men nu er de ankommet og monteret sammen - bølgebryderen er med andre ord på plads i havnebassinet vinkelret på Kongekajen. Broen går ud fra kaj fem, cirka 50 meter nord for stedet, hvor Kongekajen „knækker“. Broen når ud midt i havnen.

 

- Vi håber og tror, at den kommende bølgebryder er i stand til at skabe et langt mere roligt vand i havnen, når stormene blæser fra syd og sydøst eller andre kritiske vindretninger. De skibe der ligger til kaj i disse perioder, har været meget udsat for at blive alvorligt beskadeligt, har den nu pensionerede havnefoged Benny Carlsen tidligere fortalt til Lokalavisen Nordsjælland. Bølgebrydern har kostet omkring 3 millioner kroner.

nbc-marine

NBC Marine

NBC Marine Aps har siden 1999 været producent og importør af broer og udstyr indenfor den maritime branche og tilbyder et bredt program af faste broer, flydebroer og udstyr til havne.

Kontaktinformation
NBC Marine
Hejreskovvej 10E
3490 Helsingør
Tlf:+45 49 17 00 72
Email: