Dyrup


Dyrup grundlægges i 1928

Dyrup blev grundlagt i 1928 af Sigurd Dyrup, som havde hentet viden hjem fra USA om de nyeste landvindinger inden for rustbeskyttelse.

Den viden blev brugt til at skabe ét af Dyrups første, innovative produkter: STÅLHUD Rustbeskyttelsesmaling. I 1932 blev Dyrup valgt som leverandør til det nystartede byggeri af den første Lillebæltsbro. Hele broen blev beskyttet med Dyrups STÅLHUD.


Fra Brønshøj til Søborg 

Den første Dyrup-fabrik var en lille farve- og lakfabrik i Brønshøj, men efter Dyrup blev valgt som leverandør af rustbeskyttelse til den første Lillebæltsbro blev pladsen i Brønshøj dog for trang. Derfor købte Dyrup i 1934 en grund på 120.000 m2 i Søborg i Gladsaxe Kommune. Til sammenligning har Tivoli i København et areal på knap 83.000 m2.
 
Den første bygning, som blev opført på Dyrups nye fabriksgrund i Søborg var lak-kogeriet - en bygning til fremstilling af de nye, syntetiske bindemidler, som Sigurd Dyrup havde lært at fremstille under sit ophold i USA.


En del af verdens førende coatingvirksomhed

Siden 2012 har Dyrup desuden været en del af verdens førende virksomhed inden for coating- og specialprodukter: I 2012 blev Dyrup A/S nemlig opkøbt af  PPG , som blev etableret i Pittsburgh i 1883, og som i dag er én af verdens førende producenter af maling.
 
PPG har omkring 47.000 ansatte i 70 lande. I Skandinavien er vi 325 ansatte med hovedkontor og produktion i Søborg nord for København.

Dyrup

Maling af høj kvalitet til væg, loft, gulv, træ, metal m.m. Få inspiration til dit projekt, hvad enten det er køkken, stue, gang, badeværelse, soveværelse eller andet.

Kontaktinformation
Dyrup
Gladsaxevej 300
2860 Søborg
Tlf:39 57 93 00
Fax:
Email: