Wienerberger

Beklæd facaden med tagsten

Det er især ved facaderenovering, det kan være en god løsning at beklæde facaden med tagsten. Det er en løsning, der giver nye arkitektoniske muligheder med et smukt og innovativt look.I Holland, Tyskland, Belgien og Frankrig er tagsten på facaden et velkendt syn i gadebilledet. Nu er de første byggerier med tagstensfacader herhjemme også begyndt at skyde op.

 

Vores produktchef for tagsten John Rudbjerg siger: ”Tagsten til facaden er et godt alternativ til skærmtegl. Tagsten kan benyttes til at give nybyggeri et nyt og innovativt look, men indtil videre er det især ved facaderenovering, hvor løsningen viser sin berettigelse.”

 

”Potentialet er stort, især de mange gamle fabrikker og bygninger, der i øjeblikket bliver lavet om til boliger og kontorer, på disse bygninger kan man opføre en konstruktion til beklædningen, hvor der er afsat plads til efterisolering, hvorefter det er enkelt at placere tagstenene på lægterne. På den måde behøver man ikke bygge en helt ny ydermur. Løsningen koster således kun ca. 1/3 af en traditionel opmuret væg.”

 

Pottelberg 304

 

Brugbar løsning med tagsten fra udlandet

 

”Herhjemme har projekterende, bygherrer og arkitekter vist betydelig interesse for løsningen, da der er penge at spare. Samtidig giver det nye arkitektoniske muligheder med flere farver, nuancer og strukturer. Mange lægger slet ikke mærke til, at der bliver bygget med tagsten til facaden.”

 

Den mest populære tagsten til facaden er Pottelberg 301, der er en plan tagsten, som tilbydes i syv forskellige farver.

 

Få det perfekte farvespil og udtryk i dit byggeri

 

Vores brede sortiment består af blandt andet blødstrøgne mursten, maskinsten og kulbrændte mursten fra danske og internationale teglværker, der giver rig mulighed for at skabe individuelle bygningsværker: for eksempel overflader med et smukt farvespil og påbrændinger. Disse forskelligheder er med til at give murværket sin kvalitet og flotte karakter. Alt efter hvilket udtryk der ønskes, kan murstenene sammensættes i mange forskellige blandinger.

 

Pedershvile, WT105. Ingefær engobe

 

Blødstrøgne sten er Danmarks kendetegn

 

Blødstrøgne mursten er Danmarks kendetegn og er brugt gennem århundreder.

 


I Danmark producerer vi blødstrøgne mursten på Pedershvile Teglværk på Sjælland og på Petersminde Teglværk på Fyn.

 

 

Kulbrændte mursten giver et unikt udseende

 

Det eksklusive murstensprogram fra udlandet består af mursten i mange spændende nuancer. De kulbrændte sten har en overflade, hvor revner og fuger skaber dybde og spil - hvor kullene fra brændingen har sat deres markante aftegninger og givet dem deres helt enestående særpræg. Helt igennem unikke mursten, der bringer stoflighed til facaden.

 

PT 160

 

Maskinsten når det skal være vejrrobust

 

Maskinsten bruges især ved industri- og landbrugsbyggerier og i områder, hvor stor vejrbestændighed er nødvendig.

 

 

Specialsten: Dekorative og praktiske

Ventil og akustiksten bruges til dekorativt murværk og akustiske formål i kirker, auditorier og koncertsale.
Akustikstenene er også velegnede som støjskærme mellem boligområder og stærkt trafikerede veje.


 
Formsten er velegnede til både nye byggerier og til renovering af ældre bygninger. 
De fremstilles især som blødstrøgne sten og leveres ved større opgaver efter tegning.

Tilmeld dit projekt til Wienerberger Brick Award

Tilmeld dit projekt til Wienerberger Brick Award

Arkitekter, arkitekturanmeldere og journalister inviteres til at fremhæve enestående murstensprojekter fra hele verden til Brick Award 2018. Tilmeldelsesfristen er senest den ...

International hyldest til teglsten

International hyldest til teglsten

Den prestigefyldte Brick Award bliver uddelt til arkitekter, der med teglsten har formået at skabe helt unikke bygninger. Danske Polyform Arkitekter var blandt de norminerede ...

Wienerberger

Wienerberger

Wienerberger A/S er en del af den internationale teglkoncern Wienerberger AG, som er verdens største producent af teglprodukter og er noteret på den østrigske fondsbørs. Vi har 221 teglværker i 30 lande og beskæftiger ca. 15.800 medarbejdere. Wienerberger A/S er et 100% ejet datterselskab og har hovedkontor og udstilling i Helsinge. Egenproduktion af mursten og beklædningssten sker på Pedershvile Teglværk i Nordsjælland samt Petersminde Teglværk ved Stenstrup på Fyn. Tegltagsten, Porotherm teglblokke og belægningsklinker samt udvalgte mursten og beklædningstegl importeres fra europæiske søsterselskaber. Wienerberger A/S er desuden moderselskab for selskaberne i Norge og Sverige.

Kontaktinformation
Wienerberger A/S
Rørmosevej 85
3200 Helsinge
Tlf:+45 70 13 13 22
Email: