Tilbage til papir og blyant

Han er enspænder. Han er minimalist. Og som designer tager han udgangspunkt i sine egne behov. Han er Mads Odgård, og hans design spænder over alt fra bestik til kufferter til lamper og elbiler, og hans nyeste design er lampen Above for Louis Poulsen - og så lige hans eget fritidshus.

”Arkitektur er samspil mellem form og liv”

Professor Jan Gehl har gennem hele sin karriere arbejdet med hvordan, arkitekturen påvirker mennesket. 

Mennesket i centrum

Efter 30 år bag roret hos Schmidt Hammer Lassen Architects er entusiasmen fortsat intakt. Mød John Lassen til en samtale om demokratisk arkitektur, om det faglige ægteskab og fremtiden for branchen og firmaet, der står foran et generationsskifte.

Humorfyldte mesterværker

Et sted mellem kunst og design befinder lamperne designet af den verdensberømte, tyske lys- og lampedesigner Ingo Maurer sig. Den aldrende designer arbejder stadig på højtryk og bruger i dag mest tid på de store lysinstallationer - med mindre der lige er et lampedesign, der trænger sig på.

Et fotografi skal have emotionelt indhold for at virke

Blandt arkitekter kan der være en tendens til at se fotografiet som dokumentation af bygningen og dens udtryk. 

Tværsnit og gennembrud

Efter mere end tre årtier er Per Laustsen fortsat bannerfører for en arkitektur, der vægter holdbarhed frem for ikoniske synsbombardementer. Mød manden bag Årstiderne Arkitekter til en samtale om at undgå modeluner, dialogens styrke og konstant bevægelse som bærende drivkraft.

Modet til at skille sig ud

Morten Voss brød for alvor igennem med sit banebrydende design i 1990’erne, og siden har det ikke stået stille hos den autodidakte designer. Sammen med sin partner, Stinne Knudsen, designer de møbler og inventar, som har lige det der særlige, man lægger mærke til.

Nysgerrigheden er min muse

Med nysgerrigheden som drivkraft og et stærkt ønske om at inkorporere skønhed og poesi i sine design, skaber den argentinske designer, Francisco Gomez Paz, skulpturelle designobjekter, som sælges over hele verden.

Lyset og det indre liv

Dagslys har en unik evne til at skabe stemninger og vække følelser i os. Udforskningen af det potentiale går som en rød tråd gennem designer Daniel Rybakkens virke, hvor han har sat fokus på at formgive lyset – fremfor lyskilden.

Form følger nysgerrighed

Nutidigt dansk møbeldesign byder på mange talenter, der ikke er bange for at bryde med traditionerne og søge nye veje. Designeren Thomas Pedersen fra Århus er én af stifinderne.

1 2 3 4 5 6 7