Annonce

Nem adgang til den rumlige oplevelse

 

 

Virtual Reality-briller giver en større forståelse for rumligheden i et projekt, og det er enkelt og hurtigt at vise nøjagtigt hvordan, virkeligheden kommer til at tage sig ud.

 

Tekst af Mikkel Weber Sandahl

 

3d-empire har i 16 år beskæftiget sig med visuel kommunikation med hovedvægt på 3D-visualisering og animation. Man ynder at finde unikke løsninger i krydsfeltet imellem 3D, web og app med fokus på salgsværktøjer og præsentation.

 

Det nyeste er Virtual Reality brillerne, VR Gear, der giver fuld 360 graders kig i 3D skabte miljøer og fotos, hvilket bl.a. arkitekter, developere og ejendomsmæglere har fået øjnene op for, fortæller administrerende direktør Danny Falch:

 

- Jeg er selv konstruktør og arkitekt, og jeg er meget bevidst om, at det i vores verden kan virke lidt ”poppet” med VR-briller, men det er en stor hjælp til at give en rumlig oplevelse af både en bygnings indre og ydre.

 

Man kan simpelthen opleve det hele på én gang: De dobbelthøje rum, gulvene, lysindfaldet og trappens runding – selv græsset og fuglene er med.

 

Virtual Reality præsentationer er relevante til mange forskellige typer af virksomheder, og 3d-empire udvikler pt. til to typehusfirmer, som vil bruge brillerne til at fremvise den færdige arkitektur og give deres kunder et klart billede af rumoplevelsen i de forskellige hustyper, hvor gulve og loftsløsninger kan ændres i rummet.

 

 

Brugervenlighed er et must

- Det kan hurtigt blive lidt gimmick-agtigt med VR-briller, og det har været vigtigt for at få vores brugervenlige administrationssite på plads, da det er den, der er omdrejningspunktet for alle 3D visualiseringer. Her kan både vores kunder og os lægge materiale op, og det er yderst nemt at bruge, siger Danny Falch og uddyber:

 

- Når vores kunder først har oprettet en platform hos os, så er det nemt at generere 360 graders visualiseringer ud fra billederne. Derudover er der mange interaktionsmuligheder, eksempelvis kan vi oprette punkter, som man kan navigere rundt mellem, ligesom der er kryds på skærmen, som man kan rette blikket og få adgang til information eller nye funktioner, siger Danny Falch.

 

Præsentationer på tværs af landsdele

3d-empires system er baseret på licens fremfor de enkelte programmer eller briller, og det betyder, at alle VR-briller bliver opdateret samtidig, så hvis en virksomhed eksempelvis kontorer i både Aarhus og København, så er det nemt at se de samme ting samtidig.

 

- Når man lægger nye rum ind, så kan alle se det med det samme – det er hurtigt skalerbart, og for eksempel typehusfirmaer og developere, der sætter stor pris på den hastighed, siger Danny Falch og fremhæver, at virksomheden altid har overladt standardløsninger til virksomhederne selv.

 

- Vi vil være på forkant med udviklingen, og beskæftiger os det skæve og unikke, som vores kunder ikke har resurserne til selv. Og fordi vi tilpasser løsningen til hver enkelt kunde, så er vi også sparringspartnere omkring kommunikationen, fortæller Danny Falch, som forventer en eksplosiv vækst i anvendelsen af VR-briller, da geografiske forskelle bliver mindre vigtige, så man kan lave rundvisninger og præsentationer på tværs af fysiske landegrænse, hvor man alligevel står i samme rum og bevæger sig rundt i de samme miljøer.