<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Arata Isozaki modtager Pritzker-prisen 2019
annonce

Arata Isozaki modtager Pritzker-prisen 2019

 Nara Centennial Hall. Foto af Hisao Suzuki

 

Den japanske arkitekt Arata Isozaki (født i 1931) har netop modtaget dette års Pritzker-pris, der også kaldes for arkitekturens Nobel-pris. Juryen lægger især vægt på at han har formået at skabe en stil, der for alvor kan betegnes som international.

 

Arata Isozaki bliver af juryen beskrevet som en visionær arkitekt, der har en dyb forståelse for ”the art of space” og som formår at skabe arkitektur, der bryder med nationale tendenser og traditioner. Heriblandt roses han for en arkitektonisk stil, der skaber dialog mellem østen og vesten.

 

 

- Isozaki var en af de første japanske arkitekter, der byggede udenfor Japan i en tid hvor den vestlige civilisation traditionelt udøvede stor indflydelse i Østen. Det gør for alvor hans arkitektur -som er tydeligt funderet i han globale medborgerskab­ - international, forklarer Tom Pritzker, formand for the Hyatt Foundation.

 

Læs også: Interview med Kengo Kuma og Yuki Ikeguchi fra  Kengo Kuma & Associates: Nyt vandkulturhus er tegnet med fokus på Komorebi 木漏れ日

 

Ceramic Park Mino. Foto af Hisao Suzuki

 

 

Domus: La Casa del Hombre. Foto af Hisao Suzuki

 

 

Qatar National Convention Center. Foto af Hisao Suzuki

 

 

Palau Sant Jordi. Foto af Hisao Suzuki

 

 

Palau Sant Jordi. Skitse fra Arata Isozaki and Associates