Annonce

Arkitekter vælger finsk glasløsning i Herlev

 

Glasinddækning er populært i Finland og Sverige, og nu har trenden fundet vej til Danmark. Mange af beboerne i Hjortegården i Herlev har valgt at få inddækket deres altan, så den kan bruges året rundt. Tegnestuen Vandkunsten har tænkt tankerne bag den gennemgribende renovering.

 

I Sverige og Finland har man for længst taget tanken om lukkede altaner til sig, og den tendens har nu bredt sig til Danmark. De lukkede altaner bliver især budt velkommen af andelsboligforeninger og i almen nyttigt boligbyggeri. I Herlev har mange af beboerne i Hjortegården valgt at få inddækket deres altan i forbindelse med en større renovering.

 

I Herlev er der sket en ambitiøs opgradering af området, hvor beboerne er blevet inddraget i projektet, og har haft mulighed for at individualisere lejlighedernes udtryk. I flere af blokkene har beboerne valgt glasinddækning, der ved at lukke altanernes front- og sideparti med glasfoldedør og skydevinduer, har givet boligen flere kvadratmeter. Samtidig med at altanen er blevet brugbar i vinterhalvåret, får beboeren også gavn af den energioptimering, som glasinddækninger indbefatter.

 

Læs mere om Glas

 

Glasteknisk elegance

Det anvendte glassystem er et produkt fra finske Lumon, som forhandles af SnoerGlas.

 

- Glassystemet fra LUMON løfter det æstetiske udtryk og med i købet får man en anseelig energioptimering. Varmebesparelser i kombination med muligheden for at bruge sin altan i vinterhalvåret, er attraktivt i de københavnske boliger, fortæller Torben Snoer, direktør for SnoerGlas, der leverer og monterer glasinddækningssystemerne i hele Københavnsområdet.

 

Hjortegårdens inddækninger er et godt eksempel på de nye elegante glasløsninger. Fronterne på altanerne forsynes med en foldedør, hvor bundskinnen er nedsænket i gulvet, så det ikke syner af så meget. Og så undgår man at boligen får et uheldigt trin midt i gulvet.

 

Med glasløsningen beskyttes altanens overflader og strukturer, uden at reducere det lys, der kommer ind i boligen. Mens foldedøren og glasinddækningen om vinteren hjælper med at holde kulde og støj ude af boligen, kan beboeren om sommeren åbne helt op for frisk sommerluft.

 

Læs mere om altaninddækning fra SnoerGlas her.