<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Arne Jacobsens luksuriøse Liljen-stol introduceres i jubilæumsudgave
Arne Jacobsens luksuriøse Liljen-stol introduceres i jubilæumsudgave

Arne Jacobsens luksuriøse Liljen-stol introduceres i jubilæumsudgave


For at fejre denne originale stols 50-års jubilæum introducerer Fritz Hansen nu Lijlen stolen i en skulpturel valnødfinér med klassisk forkromet stel.

 

Valnøddetræets dybe lød gør denne særlige jubilæumsudgave af Liljen både unik og historisk. Stolen har ikke tidligere været produceret med yderlag i naturfinér, da det er særdeles vanskeligt at skabe stolens kurvede armlæn, uden det yderste lag finér sprækker. Armlænets vinkler og træfibrene er hver især komplekse størrelser. Men når det som her er udført til perfektion, går det hele op i en højere enhed og resultatet står som noget helt exceptionelt.


- Liljen var Arne Jacobsens sidste stoledesign og måske endda også hans mest kunstfærdige, sådan som den i sit formsprog efterligner en lilje med åbentstående kronblade. Jacobsens livslange interesse for botanik og maleri ses tydeligt i dette design, siger Fritz Hansens Head of Design, Christian Andresen.
Oprindeligt var Liljen kendt som Serie 8 og blev designet til Danmarks Nationalbank. Den første model (3108) så dagens lys i 1968. Efterfølgende blev stolen lanceret med armlæn (model 3208) på den danske møbelmesse i 1970. Stolen har også været kendt under tilnavnet ”mågen”.


50-års jubilæumsudgaven af Liljen fås med eller uden armlæn i en valnød naturfinér, med inderlag af birkefinér, og forkromede ben. Hver stol er udstyret med en særlig jubilæumsmærkat placeret under sædet.