<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Bæredygtig Beton Prisen: Se billederne, stem og vind fede præmier
annonce
Annonce

Bæredygtig Beton Prisen: Se billederne, stem og vind fede præmier

Foto: Rasmus Hjortshøj 

 

Din stemme afgør, om det skal være et genbrugscenter, et erhvervshus, tre broer eller et laboratorium, som skal vinde Bæredygtig Beton Prisen 2019. Ved at give din stemme deltager du i konkurrencen om at vinde fede præmier. Se billeder af de nominerede projekter og afgiv din stemme her.

  

Dommerkomitéen bag Bæredygtig Beton Prisen har nomineret Sydhavn Genbrugscenter i København, erhvervshuset Sonnesgade 11 i Aarhus samt Projekt Grøn Beton II, som omfatter to broer ved Rødby, en bro ved Holstebro og et laboratorium på DTU i Lyngby.

 

Prisen uddeles af Dansk Beton i Dansk Byggeri og frem til den 5. marts 2019 kan du stemme på din favorit og være med i konkurrencen om at vinde fede præmier. Det projekt, der får flest stemmer, vinder Bæredygtig Beton Prisen 2019. 

 

 

Læs mere om de nominerede projekter, stem og deltag i konkurrencen om at vinde fede præmier.

 

Mere bæredygtighed end hidtil

Fælles for de tre nominerede projekter er, at de har brugt betonen langt mere bæredygtigt, end man hidtil har gjort – og dermed har sprængt rammerne for, hvordan man kan bruge beton som materiale.


Ved byggeriet af Sydhavn Genbrugscenter har man brugt 100 % genanvendt beton i stedet for nye sten. Dermed består genbrugsbetonen af hele 40 procent genanvendt materiale. Det er fem gange mere end den nuværende standard for genbrugsbeton.

 

I forskningsprojektet Grøn Beton II har man for første gang nogensinde støbt med en nyudviklet grøn cement og beton, som i fremtiden kan spare klimaet for op til 30 % af CO₂-udledningen.

 

I erhvervshuset Sonnesgade 11 i Aarhus er bæredygtighed i høj grad tænkt ind både i opførelsen og i driften. Et af de bæredygtige elementer er den in situ-støbte betonkerne, som bærer hele bygningen. Den sikrer et lavt energiforbrug og holder en stabil indendørstemperatur på 21 grader og en stabil luftfugtighed.

 

Foto: Züblin A/S

 

Læs også: Interview med branchedirektør Thomas Uhd fra Dansk Beton: Kommunerne skal komme i gang med klimasikringen

 

Afsløres den 28. marts
Vinderen af Bæredygtig Beton Prisen afsløres den 28. marts ved en prisfest i Dansk Arkitektur Center, hvor også In-situ Prisen og Betonelement-Prisen uddeles.

 

Fakta om præmierne
Hver uge trækkes der lod blandt ugens stemmeafgivere om en betonbakke (værdi: 625 kr.), en Ton-boks (værdi: 675 kr.) og en barcode af beton (værdi: 775 kr.) Se mere her

  

Derudover trækkes lod blandt alle deltagerne om en hovedpræmie: Et råt og rustikt Muubs sofabord med betonbordplade til en værdi af 5.995 kr. Læs mere her