Annonce

Bedre indeklima ved indvendig efterisolering

 

Til venstre: Ved en traditionel løsning vil fugten trænge ind i væggen og danne skimmelsvampsporer over tid. Til højre: SkamoWall løsningen har den fordel, at kalciumsilikatpladerene er uorganiske. Det betyder, at der ikke er noget materiale, som svampen kan vokse på. Når først skimmelsvampen er fjernet, og når pladerne er korrekt monteret, kommer den ikke igen. Pladerne transporterer fugten ud af væggen og er selvudtørrende.

 

Skamol lancerer nu et danskudviklet indeklimasystem, der giver en permanent løsning på de traditionelle problemer med fugt og skimmelsvamp ved indvendig isolering.

 

Mange bygningsejere er plaget af dårligt indeklima og fugtproblemer i kældre og andre rum med kolde ydervægge. En oplagt løsning på disse problemer er en effektiv indvendig efterisolering af de kolde vægge. Men traditionelle løsninger på markedet giver ofte risiko for fugtrelaterede byggeskader som skimmelsvamp.

 

Derfor lancerer Skamol nu SkamoWall systemet på det danske marked. SkamoWall er et danskudviklet indeklimasystem, der giver en permanent løsning på problemer med fugt- og skimmelsvamp.

 

Læs mere om Isolering

 

Nyt - men gennemtestet

Systemet har været benyttet i Tyskland i over 10 år, og samtidig er dets egenskaber blevet afprøvet og dokumenteret her i Danmark. Og resultaterne er enslydende: SkamoWall fjerner fugt, forhindrer skimmelsvamp, eliminerer kuldebroer og hæver væggens overfladetemperatur betydeligt.

 

I Tyskland har virksomheden CasiPlus monteret systemet på hundredetusindevis af kvadratmeter vægge og gavle. Løsningen anses for den mest virksomme til at undgå skimmelsvamp, der i Tyskland bliver opfattet som den primære årsag til byggeskader.

 

- Vi er aldrig stødt på nogen problemer hos vores kunder i de mange år, vi har solgt systemløsningen fra Skamol, fastslår administrerende direktør Marcus Hinz fra CasiPlus og forklarer:

 

- Når først skimmelsvampen er fjernet, forhindrer indeklimapladerne den i at komme igen. Vi har ikke fået reklamationer og aldrig hørt om, at der er opstået ny skimmelsvamp, efter at systemet er blevet monteret, hverken på selve pladen, der vender ud mod rummet eller på den del, hvor plade og væg mødes.

 

Læs mere om Indeklima

 

Unikke egenskaber

- De unikke indeklimaegenskaber skyldes, at løsningen optager fugten i rummet og afgiver den kontrolleret igen, når forholdene tillader det. Væggene bliver mere tørre og varme, og skimmelsvamp kan ikke gro på de tørre overflader. Løsningen er derfor specielt velegnet i rum, hvor der er risiko for ophobning af fugt som i kældre og rum med kolde ydervægge, forklarer Marketing Manager Ole Moth Madsen fra Skamol.

 

Arbejdsmiljø og håndtering

SkamoWall pladen er et miljøvenligt produkt fremstillet af kalciumsilikat. Det er et sikkert produkt at arbejde med uden arbejdsmiljømæssige problemer. Det er ikke brandbart og dermed klassificeret i det højeste europæiske kravniveau for brandmodstand, A1. Samtidig er det hurtigt og let at håndtere og montere for både professionelle og gør-det-selv-folk.

 

- Vores erfaringer samt danske tests viser, at montering af vores system er mellem 50 og 70 procent hurtigere end de traditionelle løsninger til indvendig efterisolering på markedet. Det gør samtidig løsningen prismæssigt særdeles konkurrencedygtig, siger Ole Moth Madsen.

 

SkamoWall systemet bliver i første omgang distribueret gennem tre landsdækkende tømmerhandlere. Det sælges som et komplet system med primer, klæber, armeringsnet, hjørnebeskytter, biocid og glat puds. Det samlede system gør det muligt at etablere en æstetisk flot løsning, der matcher alle rum.