Belysning var i fokus på årets IMM messe

Hos VOGLAUER fra Østrig har man hentet inspiration i naturen, og lyset får her lov til at flyde som en lille bæk. 

 

125.000 besøgende fra hele verden fandt frem til dette års messe i Køln, hvor nye designløsninger og møbler blev præsenteret. På dette års messe fyldte belysning og ”smart home teknologi” meget på udstillingerne og standene.

 

Tekst af Mikkel Weber Sandahl, fotos af Koelnmesse

 

IMM messen ser man smart home teknologi som en meget stor del af vores hjem i fremtiden, og på årets messe kunne besøgende for tredje år opleve de hastigt voksende muligheder på egen hånd i ”Let’s be smart” installationen. Messeansvarlig Gerald Böse udtaler:

 

 

Italienske Cornelio Cappellini bestræber sig på at skabe usædvanlige og ofte overaskende møbler og designs.

 

- Der er et stigende behov for at kunne forbinde forskellige devices, så de kan kommunikere. Det spektrum af løsninger, som smart homes dækker, udvider sig hastigt og bliver hele tiden mere komplekst, og den teknologiske infrastruktur begynder i højere og højere grad at blive skræddersyet til hver enkelt beboer og dennes behov.

 

Læs mere om Indretning og Design

 

Eksperimenter med lys

På dette års IMM messe valgte man at gøre plads til deciderede Light Labs, hvor indbudte designere fik lov til at præsentere deres visioner for belysning, hvorefter en udvalgt jury kårede den bedste lysinstallation. Under benævnelsen Pure Editions har kreative kræfter i samarbejde med virksomheder som Vitra, Emu, Cappellini og Zeitraum skabt visuelt æstetiske og konceptuelle installationer.

 

- Hvor møblerne normalt spiller hovedrollen, så fik belysning lov til at løbe med opmærksomheden i år. Både på udstillernes stand og på vores Light Labs har man formået at forene de dekorative og de tekniske aspekter, og det har været en fornøjelse at opleve, fortæller kreativ direktør for IMM, Dick Spierenburg.

 

Dette års vinderprojekt – en installation af designvirksomheden Emu i samarbejde med Studio Chiaramonte Marin.

 

Læs mere om Møbler

 

Dette års vinder af Light Lab blev en installation af den italienske producent Emu i samarbejde Studio Chiaramonte Marin, hvor man har hentet sin inspiration fra det dybe hav. Projektet “Light of the Abyss” inkluderede lampe-serien Cone og stolene fra Modern-serien, og juryen lagde vægt på den poetiske og legesyge måde, som produkterne præsenteres på.