Annonce

Byggeklodssystem gør byggeriet til barneleg

 

Et byggesystem med elementer, der vejer få kilo, men alligevel er stærkt, var med til at overbevise Danny Wolf om, at han skulle bygge familiens hus med Thermomur  fra Jackon

Tekst af Tim Panduro

 

Et byggesystem, hvor de enkelte elementer vejer ganske få kilo, men har en isoleringsevne og en fleksibilitet, der lever op til eller endog overgår både tegl og mere utraditionelle løsninger. Det var hvad Danny Wolf faldt for i Thermomur fra Jackon, da han sammen med familien skulle bygge nyt hus i Nordsjælland.

- Det havde alle de egenskaber, som vi havde behov for, fortæller Danny Wolf.

 

Det var først og fremmest blokkenes isolerende egenskaber, der fik Danny Wolf overbevist. Med sin lave u-værdi er Thermomur nemlig fremtidssikret i forhold til de krav, der vil blive stillet til isoleringsværdien.

Netop isoleringsværdien har været væsentlig i udviklingsarbejdet af den nye serie Thermomur 450, der er seneste skud på stammen i Thermomur-familien. Det fortæller projektrådgiver hos Jackon Martin Bendix.

- Vi har skabt den til at leve op til kommende bygningsreglementer, og isoleringsgraden er så høj, at den kan bruges til både lavenergi- og passivhuse, siger Martin Bendix.

 


Lette blokke

Trods isoleringsgraden er blokkene lette at håndtere. Hver blok vejer blot tre-fire kilo, og ydervæggen er blot 450 milimeter tyk. Systemet består af blokke, der let kan sættes sammen. Hulrummene i blokken fyldes derefter med flydende beton. Ifølge projektrådgiver Martin Bendix fra Jackon vejer et hus med 100 kvadratmeter facade kun omkring 1200 kilo, før betonen bliver tilført. Til sammenligning vejer flere konkurrerende systemer op mod 15.000 kilo, mens et hus i tegl kan veje op mod 30.000 kilo, fortæller Martin Bendix.

- Det betyder, at der ikke er de tunge løft, man ellers udsættes for på byggepladser, og at man ikke nødvendigvis behøver større byggeteknisk erfaring for at kunne opføre en væg med Thermomur, hvis blot man følger Jackons anvisninger, siger projektrådgiveren.

Som at stable byggeklodser
Netop det var væsentligt for Danny Wolf.

- Det var vigtigt for mig at kunne lave ydermuren selv, så lønudgifterne blev minimeret. Blokkene er lige så lette at stable som byggeklodser, siger Danny Wolf, der også er begejstret efter at huset er bygget.

- Vi kan stort set ikke høre vinden, indeklimaet er godt, og betonkernen giver en stærk konstruktion, som gør boligen god og tryg.