Annonce

Den grønne omstilling starter indefra

Bæredygtighed er et ord, der ses overalt i byggebranchen. Men hvordan kan en virksomhed producere grønne løsninger, uden at se på sit eget miljøaftryk. Netop det spørgsmål stillede man hos Schüco, og svaret var enkelt: Den grønne omstilling starter indefra.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

Schücos systemløsninger til vinduer, døre og facader har i mange år hjulpet husejere, virksomheder og institutioner til at holde energiudgifterne nede, blandt andet ved hjælp af intelligente ventilationssystemer, der kan holde på varmen i vinterhalvåret og holde varmen ude i sommerhalvåret. Men når man som virksomhed beskæftiger 4.750 medarbejdere, og er repræsenteret i 80 lande, sætter man naturligvis et betragteligt aftryk på miljøet. Derfor satte man sig for at starte den bæredygtige omstilling hos sig selv for herefter at kunne rette blikket udad.

Læs mere om Bæredygtighed


Vend blikket indad

Tyskland er på mange måder et foregangsland, når det kommer til den grønne omstilling. Til trods for en energikrævende industriproduktion har både politikere, erhvervslivet og befolkningen, over en bred kam været enige om, at den grønne omstilling er en tvingende nødvendighed. Schüco, har med sin base i Tyskland været blandt dem, der er gået forrest i klimakampen. Det startede med gennemgribende ændringer af virksomhedens eget forbrug. Ved en målrettet indsats fik man på blot tre år skåret Schücos CO2 udledningen med ca. 60 %, og i hovedkvarteret i byen Bielefeld, bliver 86 % af al skrald genbrugt. Alt dette skete hurtigt takket være en gennemgribende strategi fra ledelsens side og en vision om, at man ikke alene ville sælge produkter til den bæredygtige omstilling, men også leve efter selvsamme principper.

Læs mere om Ventilation & Indeklima

 

Cradle to Cradle

Schüco har også lagt mange kræfter ind i udviklingen af Cradle to Cradle konceptet (C2C), der som Schüco også har sit ophav i Tyskland. Hamborg-instituttet EPEA har allerede testet tre af Schücos systemer og certificeret dem i forhold til standarderne fra det amerikanske ”Cradle to Cradle Products Innovation Institute”.

- Vi har mange C2C-produkter og tre af dem er endda sølv-certificerede. Det gælder blandt andet facadesystemet Schüco FWS 50.SI og vinduessystemet Schüco AWS 75.SI+, der har en uovertruffen isoleringsevne. Begge er dertil lette at montere og kan give betydelige tidsbesparelser på byggepladsen fortæller Mette Trolle Pedersen fra Schüco Danmark.

Hertil har Schüco udviklet et C2C-modulsystem. Med hjælp fra konstruktionssoftwaren SchüCal er det muligt at C2C-verificere Schücos vindues-, dør- og facadesystemer. Hermed har arkitekter nu bedre mulighed for at udvælge certificerede produkter til deres bæredygtige projekter.