Annonce

Den levende ild skaber varme og tryghed

 

Der findes ikke noget som knitrende flammer, som kan give en følelse af tryghed og hygge. En ny generation af gaspejse kan levere den autentiske pejsehygge i et stilrent design samtidigt med, at de let kan integreres i alle slags boliger.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

Den levende ild har en særligt tiltrækningskræft på mennesket, der helt instinktivt drages af den. Ilden har gennem årtusinder varmet og beskyttet os, hvilket er grunden til, at vi i dag føler os trygge omkring den. Der vil altid være en særlig magi omkring de dansende flammer, som næsten kan virke hypnotiserende.

 

Derfor ser man hos CMC-Elements en stigende efterspørgsel på deres gaspejse:

 

- Der er simpelthen en efterspørgsel efter den helt unikke stemning, som levende flammer giver. Det bringer både varmen og hyggen ind i huset, der for alvor kan få tempoet til at gå ned i en til tider stresset hverdag. Vores mål er, at man skal kunne slappe af foran flammerne, uden at skulle besvære sig med rengøring og vedligeholdelse for at nå frem til hyggen. Derfor er der en stor efterspørgsel på netop gaspejse, da man her slipper for at bruge tiden på rengøring og vedligeholdelse, hvis man sammenligner med en traditionel brændeovn, fortæller Ole Clement fra CMC-Elements.

 

 

Fleksibelt design

Gaspejsen rummer også mange muligheder i forhold til indretning og design. Der er et utal af måder, hvorpå gaspejsen kan tilføre boligen nye eksklusive features:

 

- Man kan skræddersy den helte rigtige pejseløsning. Vi leverer for eksempel lukkede pejse i standardmål i alle størrelser samt specialdesignede åbne gaspejse, som tilpasses efter det enkelte rum. Her er særligt den rammeløse pejs populær, da den passer perfekt ind i den minimalistiske nordiske designtradition. En rammeløs konstruktion integreres i væggen, uden synlige rammer og falder i et med resten af lokalet, fortæller Ole Clement.

 

Selve pejseflammerne kan også tilpasses ved et enkelt tryk på en fjernbetjening alt efter temperament. Samtidigt er flammebilledet flot og naturligt og ligner et traditionelt brændebål, takket være det keramiske ”træ”.

 

Læs mere om Indretning og Design

 

 

Ideelt til etageejendomme

Selvom gaspejsene er lette at installere i den enkelte bolig, har man traditionelt ikke installeret dem i store lejlighedskomplekser. Men dette vil ændre sig i fremtiden med et helt nyt rør og motorsystem, som CMC-Elements har taget i brug:

 

- Vi kan nu levere rørsystemer på op til 25 meter, hvor en lille motor sørger for at trække luft ud og ind til pejsene. Det smarte ved vores gaspejse er, at de tager luften udefra og ikke indefra. Den påvirker derfor ikke indeklimaet negativt, som de traditionelle brændeovne, og man slipper for den skadelige partikelforurening. Med det nye rørsystem kan en hel opgang i et lejlighedskompleks få installeret gaspejse, da der kun kræves 80 mm flexrør som skorsten. Dermed er både funktionen, diskretionen og sikkerheden for gaspejsene helt i top, forklarer Ole Clement og fortsætter:

 

- Sikkerheden er helt i højsædet med en gaspejs. Først og fremmest fordi man undgår de skadelige partikler, som en traditionel brændeovn udsender. Samtidig er vi som den eneste pejseleverandør certificeret efter de nyeste regler indenfor åbne gaspejse, som trådte i kraft ved begyndelsen af dette år.

 

Fint net beskytter mod brandskader

De levende flammer og høje temperaturer kan måske virke farlige i forhold til børn. Men nye gaspejse kan leveres med et fintmasket og næste usynligt net henover glasset, der beskytter mod ekstreme temperaturer. Det betyder at man kan ”røre” ved glasset til gaspejsen uden at brænde sig. Derfor vil gaspejse i boliger med børn eller i det offentlige rum ikke kunne tilføje brandskader, men stadig afgive varme og hygge.