Designkonkurrence skal udvikle Københavns Sydhavn

Områdefornyelse Sydhavnen opsætter 25 eksemplarer af vindermøblet, som skal få beboerne til at bruge deres omgivelser mere.

 

 

Der skal mere gang i fællesskaberne på Sydhavnens udearealer. Det vil Områdefornyelse Sydhavnen og Karens Minde Kulturhus gøre deres til. Derfor har de sammen med organisationen GivRum udskrevet en konkurrence om design af sociale siddepladser, som kan lokke hyggen udenfor.

 

- Vi ønsker os attraktive og sunde rum, hvor folk kan mødes og have det sjovt sammen. Møblerne bliver et visuelt varemærke for Sydhavnen, siger Gunilla Herminge, konstitueret leder af Karens Minde Kulturhus.

 

Læs mere om Byrum

 

Konkurrencen er åben for bidrag frem til 1. september. Det vindende design vil blive præsenteret 21. september i forbindelse med åbningen af den internationale byudviklingsfestival City Link, som arrangeres af non profit organisationen Giv Rum, der arbejder med byudvikling i hele Danmark.

 

Festivalen løber af stablen i Sydhavnen fra 21. til 24. september. Præsentationen foregår under workshoppen ”Build a Wikiblock” ved kulturhuset Karens Minde i Københavns Sydhavn, som en del af den internationale festival der sætter fokus på urbane og kulturelle eksperimenter. Her vil 25 eksemplarer af vindermøblet blive CNC-skåret i krydsfinér og samlet uden lim og skruer. Alle får fri adgang til at følge fremstillingen.

 

Open source-design

Møbeldesignet skal foregå i det gratis open source-program Wikiblock. Programmet er skabt til at designe inventar til byrum og gøre det let at dele designs i hele verden. Den amerikanske non-profit organisation Better Block har udviklet Wikiblock for at styrke lokalsamfund og skubbe til udviklingen samt livet i lokalsamfundene.

 

Vinderen af konkurrencen får sit navn på møblerne, og designet bliver lagt i programmets åbne katalog. På den måde kan møblet let produceres og sprede hyggen til andre steder på kloden.

 

Interesserede deltagere kan læse mere her