<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Digital husnøgle lukker pakkeposten og Airbnb-gæsten ind
annonce
Annonce

Digital husnøgle lukker pakkeposten og Airbnb-gæsten ind

 

Mobilen kan i dag styre alt fra lydstyrken på tv’et til robotplæneklipperen i sommerhuset. Nu kan den også erstatte husnøglerne, hvilket er populært hos især unge mennesker, der gerne vil slippe for at famle efter nøglebundtet og samtidig få mulighed for at lukke f.eks. pakkeposten og Airbnb-gæsterne ind uden at være hjemme.

  

Det viser en undersøgelse af fremtidens storbyliv, som er gennemført af virksomheden KONE, der også har udviklet den nye digitale husnøgle.

 

Det er længe siden, at mobilen kun blev brugt til at tale i. I dag er de fleste vant til at bruge smartphonen som digital kommandocentral, der gør mange områder af hverdagen mere enkel. Telefonen kan f.eks. ”låse op”, når man går på netbank eller skal læse sin digitale post. Nu kan smartphonen også låse hoveddøren op og dermed erstatte det fysiske nøglebundt.

 

Den digitale husnøgle er udviklet af virksomheden KONE, der arbejder for at forbedre flowet i byerne og bl.a. er kendt for at producere elevatorer og rulletrapper. Med teknologien, der har fået navnet ”Residential Flow”, bliver det muligt at åbne hoveddøren digitalt – også, når man ikke er hjemme. Det gør det meget nemmere f.eks. at modtage pakkepost eller Airbnb-gæster i arbejdstiden. Samtidig bliver det mere enkelt at komme hjem, fordi hoveddøren automatisk går op, og elevatoren automatisk kører ned, når man nærmer sig hoveddøren med telefonen i lommen.

 

- De fleste har prøvet at stå og lede efter husnøglerne, mens man har favnen fuld af indkøbsposer og samtidig skal holde styr på utålmodige børn – eller har været nødt til at skynde sig hjem for at lukke pakkeposten eller Airbnb-gæster ind. Det er irritationsmomenter som disse, der har været baggrunden for udviklingen af en digital husnøgle, fortæller KONE’s salgsdirektør Brian Bo Pedersen.

 

 

 

De yngre generationer har digitale forventninger

Muligheden for at lukke hoveddøren op digitalt er populært hos især de yngre generationer, som har andre krav til deres boliger end de ældre. Det viser en undersøgelse af fremtidens storbyliv, som KONE netop har gennemført. Her svarer hele 66 % af de 18-22-årige, at de gerne vil kunne lukke folk ind, når de ikke er hjemme. En lige så stor andel i samme aldersgruppe giver udtryk for, at det ville gøre deres hverdag nemmere, hvis de kunne bruge smartphonen som husnøgle. Til sammenligning er det kun 31% af de 56-65-årige, der er af samme opfattelse.

 

- Resultaterne af undersøgelsen viser, at den fremtidige udvikling af boliger i stigende grad skal fokusere på behovene hos unge voksne og familier og af samme grund have digitale nyskabelser med på tegnebrættet til mere intelligente bygninger. Især de yngre generationer har store digitale forventninger. For dem er smartphonen et værktøj til at gøre hverdagen mere enkel. Derfor er vi overbeviste om, at efterspørgslen på intelligente digitale løsninger vil stige markant og konstant i de fleste brancher, også inden for boligbyggeri, siger Brian Bo Pedersen.

 

 

Læs også interview med salgsansvarlig Frank Jørgensen og Key Account Manager Frank Uffe Jensen fra KONE: People Flow i det nye Experimentarium

 

Om KONE Residential Flow

KONEs mål er at gøre byer til bedre steder at bo ved at hjælpe mennesker med at kunne bevæge sig sikkert og bekvemt i og mellem bygninger. Med KONE Residential Flow-løsninger ønsker KONE at imødegå hverdagens boligrelaterede udfordringer og gøre det lettere at komme hjem. Løsningen blev lanceret i september 2018 og er baseret på mobil- og cloudteknologi. Den giver beboere mulighed for at styre døre, elevatorer og samtaleanlæg med deres smartphones og giver dem adgang til oplysninger om deres bygninger via KONEs smartphone-app.

 

KONE Residential Flow kan i øjeblikket fås i ni europæiske lande: Finland, Sverige, Danmark, Norge, Frankrig, Belgien, Tyskland, Holland og Storbritannien.

 

Om undersøgelsen
Undersøgelsen blev udført af forskningsvirksomheden Syno International via et onlinepanel i september 2018. I alt 1007 kvinder og mænd i alderen 18 til 80 år og bosiddende i Danmark blev interviewet. Respondenterne udgjorde et repræsentativt udsnit af landets befolkning, hvad angår køn, alder og bopæl.