Dorte Mandrup skal udstille på Venedig Biennales hovedudstilling

Isefjordscenter, foto: MIR

 

Under årets Biennale i Venedig kommer opmærksomheden blandt andet til at være rettet mod den danske arkitekt Dorte Mandrup. Hun er nemlig inviteret af kuratorerne til at udstille på den prestigefyldte internationale hovedudstilling.

  

Hvert andet år i maj har hele arkitektverdenen og arkitekturinteresserede øjnene rettet mod den norditalienske by Venedig. Midt i byen udspilles verdens største og mest prestigefyldte arkitektbegivenhed: La Biennale di Venezia. En biennale som har eksisteret som kunstudstilling siden 1895, og som sidenhen er udvidet til skueplads for verdens ypperligste arkitektur.

 

- Vi er en kunstnerisk baseret tegnestue, så for os bliver det simpelthen ikke større end Venedig Biennalen. Vi er helt enormt stolte, og da jeg fik det at vide, skulle jeg også lige dobbelttjekke, at det virkelig var hovedudstillingen, vi var inviteret til, siger Dorte Mandrup om invitationen fra Biennalen.

 

Læs Portræt af Dorte Mandrup: Jeg er ikke en signaturarkitekt

 

Foto: Torben Eskerod

 

Dorte Mandrups tegnestue ligger på Vesterbro i København og har eksisteret i 19 år. Senest har der været stor opmærksomhed omkring Vadehavscenteret ved Ribe, som åbnede i starten af 2017, og Isfjordscenteret i Illulisat i Grønland, hvor første spadestik tages til sommer i år.

 

- Når vi går ind i et projekt, er det altid med en kunstnerisk ambition for øje - det skal være mere end bare funktionelt. Det er vigtigt for mig, at vores bygninger får en særlig skulpturel karakter, som opleves både udefra og i rummet indenfor. Vi glæder os rigtig meget til Biennalen i år, og der er ingen tvivl om, at det kommer til at være et højdepunkt for mig personligt og for tegnestuen, siger Dorte Mandrup.

 

Årets Biennale Architettura med titlen FREESPACE er kurrateret af de irske stjernearkitekter Yvonne Farrell og Shelley McNamara fra Grafton Architects og organiseret af La Biennale di Venezia under ledelse af Paolo Baratta. Foruden hovedudstillingen i den centrale Pavillon Giardini og i Arsenale, hvor særligt udvalgte arkitekter inviteres til at udstille, omfatter biennalen 65 nationale udstillinger i de historiske pavilloner ved Giardini, i Arsenale og i det historiske centrum af Venedig.

 

Dorte Mandrup vil udstille på hovedudstillingen. Udstillingen afsløres for pressen under åbningen den 24. og 25. maj.

 

Læs også Vadehavscentret af Dorte Mandrup: Fremadskuende arkitektur bygget på tradition

 

 

Vadehavscenter. Foto Adam Mørk

 

Om La Biennale di Venezia

La Biennale di Venezia blev etableret som en kunstudstilling for mere end 120 år siden (1885) og er i dag den mest prestigefulde kulturelle institution i verden.

 

1980 var året for den første internationale arkitekturbiennale, Biennale Architettura, som afholdes hvert andet år.

 

I år er det 16. gang, at der afholdes international arkitekturudstilling i Venedig.

 

Hovedudstilling på Biennale Architettura 2018 er kurrateret af irske Yvonne Farrell and Shelley McNamara fra Grafton Architects under temaet FREESPACE.

 

Kunstbiennalen, Biennale Arte, tiltrækker hver gang flere end 500.000 besøgende fra hele verden, mens lillebroren, Biennale Architettura, i 2016 havde flere end 260.000 gæster.

 

Wilhelmshave, foto: MIR