Annonce

En naturtro facade i harmoni med omgivelserne

Rockwool, Brunner
 

Brunner, producent af brændeovne og pejse i høj kvalitet, har fået opført to nye bygninger, som både inde og ude overrasker med en innovativ håndværksmæssig udførelse.

 

De 4500 m² store bygninger huser kontorer, undervisningslokaler, udstillingslokaler samt konstruktions- og kontrollaboratorier. Den centrale rolle med træ som forbrændingsmateriale i Brunners produkter, afspejles i begge bygningers naturlige design og facade. Bygningernes besøgende oplever en fantastisk følelse af plads – loftshøjder på over ni meter, imponerende lofthvælvinger og store betonområder kombineret med naturlige, varme materialer som stampet ler og solidt træ.

 

 

Fleksibelt som træ og stilfuldt som cortenstål

Bygningen har et varmt og naturligt udtryk. Anvendelse af cortenstål og store tagspåner blev også overvejet som beklædningsmaterialer. Det var afgørende, at beklædningen skulle passe til bygningens klare stil uden at overskride budgettet.

 

Arkitekturprofessor Markus Frank fandt den perfekte løsning med ROCKPANEL Natural. Sollys giver disse robuste facadeplader, på basis af basaltsten, en naturlig forvitring. Ligesom træ gennemgår forvitring og patina, bliver de ubelagte pladers gulgrønne farve mørkere efter cirka seks uger og udvikler sig med tiden til en naturlig og enestående facade.

 

 

Moderne facade

– Monteringsplanen blev kontinuerligt tilpasset i samråd med kunden, og vi fremlagde forskellige muligheder for opsætning. Det blev til en helt igennem enestående facade, som både er moderne og naturtro. V-profilerne og samlingsmønsteret på facadepladerne til højre og venstre for hovedindgangen minder om stiliserede træer, præcis efter Brunners ønske, fortæller direktør Ralf Mangertseder fra entreprenørfirmaet Mangertseder Zimmerei & Holzbau GmbH.

 

Bygherren, Ulrich Brunner, er også tilfreds med resultatet:

 

– Vi værdsætter individualitet. Derfor tog vi os tid til at udvikle en meget individuel og minimalistisk facade til vores smukke kontorer og showroom. Bygningen er imponerende uden at være pompøs – sådan ville vi have det, og det er sådan, vores kunder oplever den.

 

Der er flere facetter til denne historie end man lige tror. På ROCKPANEL hjemmesiden kan du læse mere om Brunner projektet.