<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Essensen af italiensk design
 
Annonce

Essensen af italiensk design

Skønhed, tradition og nytænkning er nøgleordene for italienske Pedrali. På Salone del Mobile i Milano præsenterede virksomheden for 30. gang designs med bæredygtigt fokus og et globale sigte, der bl.a. har givet Pedralis møbler adgang til det indre af Versailles og præsident Emmanuel Macrons kontorer.

 

 

Tekst af Rune H. Jensen

 

Til verdens vel nok mest betydelige design- og møbelmesse, Salone del Mobile i Milano i april, deltog Pedrali for 30. gang og præsenterede her 13 nye produkter, der holder virksomhedens visionære linje:

 

- Det er essentielt, at vores produkter udtrykker en distinkt kvalitet, der holder over tid. Formerne er lineære, minimalistiske og forbundet til produktets funktionalitet. Pedrali er industriel produktion, men det er også en nænsom pleje og næsten kunstnerisk følsomhed omkring det kvalitative aspekt, siger ejer Monica Pedrali.

 

Nyt på Salone del Mobile Milano

Til Salone del Mobile præsenterede Pedrali i år bl.a. to nye samarbejder. Med den catalanske designer Eugeni Quitllet gjaldt det den innovative lænestol Remind i polycarbonat, hvor hvert element er udmålt minutiøst for at sikre optimal komfort og hygge, og med stolen Soul udtrykkes en vision om ukontamineret kreativitet. Samarbejdet med den italienske designer Luca Casini har resulteret i Fluxo, et bord med en robust struktur og en distinkt personlighed, der stadig fastholder en underspillet og elegant kvalitet. Derudover præsenterede Pedrali også nye designs såsom den farverige udendørskollektion Tribeca og Elliot-bordet med både bløde linjer og solide, naturlige former – foruden en udvidelse af allerede etablerede kollektioner.

 

Læs mere om Indretning & Design

 

 

Industri 4.0

Pedrali fokuserer i høj grad på bæredygtighed, og produkternes senere demontering er hver gang indtænkt fra starten. Produkterne skal kunne holde – både i forhold til tid og stil:

 

- Spørgsmålet om miljøvenlighed og bæredygtighed bliver stadig vigtigere inden for arkitektur og industrielt design. Vi fokuserer på miljøvenlighed, certificeringer og bæredygtige produktionscyklusser. Det er 100 % Made in Italy, og råvarerne udvælges omhyggeligt. Reduktionen af affald og medarbejdernes opmærksomhed for detaljerne repræsenterer to andre styrker, der kan identificere Pedrali som en ”industri 4.0”. Vi fokuserer bl.a. på at udnytte vandbaseret maling hovedsageligt fremstillet af planteafledte harpikser. Vi ønsker at reducere de fossile affaldskomponenter drastisk, og den ubrændbare, plantebaserede maling giver mindre luftforurening, store energibesparelser og en reduceret C02-udledning. 

 

Skønhed, tradition og nytænkning

- Skønhed, tradition og nytænkning er de tre nøgleord for Pedrali. Vi har bl.a. vundet verdens højeste designpris Campasso d’Oro ADI, for ”den enkle, skulpturelle skønhed”. Men skønhed gennemtrænger også de steder, hvor produkterne placeres – som f.eks. Ester-stolen designet af Patrick Jouin på stjernerestauranterne Alain Ducasse i Eiffeltårnet og Versailles eller Frida-stolen, der står i Emmanuel Macrons kontorer. Det er en tradition for en stærk forbindelse med territoriet og stor følsomhed over det kvalitative aspekt. Og så gør nytænkning det muligt for os at fortsætte med at være konkurrencedygtige og kunne opfylde kravene til en 4.0-industri ved at investere i avancerede teknologier og de nyeste maskiner.

 

 

Svar på en global vision

Som følge af de ambitiøse visioner om iboende kvalitet og durabilitet er Pedralis design aldrig målrettet et specifikt marked som f.eks. det nordiske, men har altid et internationalt perspektiv undervejs i designfasen:

 

- Det er essentielt for os, at produktet ikke er målrettet et specifikt marked, men kan påskønnes i forskellige lande og over lang tid. Så vores produkter er svar på en global, international vision. Desuden understøtter vores samarbejder med designere fra vidt forskellige nationaliteter denne vision, siger Monica Pedrali.

 

-  Det er nødvendigt at bevæge sig i retning af en tilpasning af produktion i industriel skala i fuld overensstemmelse med kundens behov og efterspørgslen efter kvalitetsprodukter leveret over stadig kortere tid. Og så er hele området med miljømæssig bæredygtighed væsentligt, det må forfølges på en følsom måde af alle moderne virksomheder og intensiveres i fremtiden.

 

Læs mere om Bæredygtighed

 
Anbefalede artikler