Annonce

Fra computerglas til æstetiske indretning

 

Da markedet for monitorskærme forsvandt måtte Focus Products A/S genopfinde sig selv. Senest har man leveret farvede skrive-tavler til UCC Professionshøjskolen i Carlsberg Byen.

 

Tekst af Frank Ulstrup

 

I kundekartoteket er der navne som Aston Martin, den amerikanske ambassade i London, og senest har Focus Products A/S leveret 50 såkaldte Chat Boards til UCC Professionshøjskolen i Carlsberg Byen.

 

Familievirksomheden, der er beliggende i Herlev, har i den grad formået at omstille sig, så man i dag producerer magnetiske skrive-tavler i forskelligfarvet glas.

 

Men sådan har det ikke altid været. Virksomheden blev grundlagt tilbage i 1982, hvor man hovedsageligt producerede skærmfiltre til computerskærme og glas til bl.a. hæveautomater.

 

Men efter årtusindskiftet vandt lap tops og fladskærme i stigende grad indpas, og virksomheden måtte se, hvordan både efterspørgsel og marked skrumpe ind.

 

- Vi havde jo et stort produktionsapparat tilbage i 2002 med masser af maskiner stående, så vi skulle hurtigt se os om efter udvikling af et nyt produkt, hvor vi kunne anvende vores unikke viden om glas, fortæller forretningsudvikler, Lars Honoré.

 

Læs mere om Specialinventar

 

En smukkere tavle

Resultatet af ideudviklingen blev high-end glastavler til brug hos private forbrugere samt i møde- og undervisningslokaler, hvor man ellers anvendte whiteboards og traditionelle tavler.

 

Ud over at være lavet i hærdet diamantglas, skulle Chat Board til forskel fra den traditionelle tavle være magnetisk, æstetisk og bygge på den kendte danske design æstetik og enkelhed.

 

- Vi var rundt i stort set alle indretningsbutikker i københavnsområdet og præsentere ideen, og vi fik meget positive tilbagemeldinger og ordrer samme dag. Derfra startede vi egentlig bare op, og tingene har så udviklet sig derfra med stigende efterspørgsel og salg til både butikker, erhvervsliv, hospitaler og uddannelsesinstitutioner.

 

Arkitekter og forhandlere begyndte også at efterspørge alle mulige farvenuancer og specielle former, og det måtte vi jo bare finde løsninger på hurtigt.

 

Laver alting selv

I dag laver den 20 mand store virksomhed en række varianter af tavlen, så den for eksempel kan bruges som garderobevæg og sågar som magasin-holder.

 

Focus Products filosofi har hele tiden været, fortæller Lars Honoré, at alt skulle produceres på fabrikken i Herlev og med brug af lokale leverandører. Således sikre vi en høj kvalitet og nærværende kundeservice i vores arbejde.

 

- Det giver os den fordel, at vi kan lave specialløsninger, og kan levere næsten med det samme. Det kan du i sagens natur ikke, hvis du får produceret i Kina. På den måde har vi hele tiden forsøgt at tilpasse os kundens behov, og det er indtil videre lykkes ret godt, smiler han.