<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Forbrug: +50-årige låner penge til at sætte boligen i stand
Annonce

Forbrug: +50-årige låner penge til at sætte boligen i stand

 

 

Hvad vil du låne penge til? Svaret på det spørgsmål kommer selvfølgelig helt an på, hvem du er, og hvordan din økonomiske situation ser ud. Dog viser en ny undersøgelse fra lånsammenligningstjenesten Fair-laan.dk, at hvis du er over 50 år, har du en større tendens til at låne penge til renovering af boligen, i forhold til den yngre del af befolkningen. Også afdrag på gæld, er blandt de områder, som de +50-årige gerne låner penge til.

 

På den anden side af finanskrisen

Finanskrisen hører efterhånden fortiden til, og danskerne kan i stedet begynde at se fremad. Det går godt i Danmark, og det fornemmer man bl.a. i undersøgelsen "Det grå gulds låneforbrug 2017". Her afsløres det, at den ældre del af befolkningen hellere låner penge til renovering af boligen og afdrag på gammel gæld, end til rejser og shopping.

 

Der er naturligvis stor forskel på, hvor mange penge der bliver brugt på at renovere, men det gennemsnitlige beløb, som de +50-årige låner er på 38.683 kr. Til sammenligning låner de 18-25-årige i gennemsnit et beløb på 23.167 kr.

 

Låner til boligforbedringer

Med solide lønninger og friværdi i bagagen, har de +50-årige ikke kvaler eller problemer med at låne online, og deres fokus er bl.a. på at renovere og forbedre boligen. Det er nemlig populært at bruge penge på byggematerialer og håndværkerlønninger. Knap 15% af onlinelånere på 50 år eller derover angiver således, at de vil bruge alle eller nogle af pengene på at renovere boligen. Blandt de unge på 18-25 år gælder det blot for 8,3%. Hos de unge er tendensen til at låne penge til bil, ferier og shopping til gengæld større, end hos deres forældres generation.

 

Analytiker og direktør hos fair-laan.dk, Andreas Linde, udtaler, at det for udenforstående kan virke pudsigt, at de +50-årige i mange tilfælde ikke blot får deres egen bank til at finansiere boligdrømmene, men det kan der faktisk være en god grund til:

 

- Da de ofte er gode og solide lånere, der altid har betalt enhver sit, kan de nemt få meget rimelige vilkår, når de låner online. Og de satser nok på, at forbedringerne tjener sig hjem, også med onlinelån, fortæller Andreas Linde, der desuden pointerer, at det er vigtigt, at man sætter sig ind i regler og vilkår, inden man låner. Dette er et område, som de +50-årige tilsyneladende er velbevandrede i:

 

- Mange af dem er meget bevidste om, at det kun er renterne som kan trækkes fra, mens de ofte meget høje oprettelsesgebyrer ikke kan. Så de surfer løs på sammenligningsportaler som vores efter gode tilbud uden høje gebyrer, forklarer han.

  

Geografiske forskelle

Selvom Danmark er et lille land, viser undersøgelsen fra fair-laan.dk alligevel markante forskelle regionerne imellem. Således angiver næsten hver femte af de +50-årige på Sjælland, Lolland-Falster samt Syd- og Sønderjylland, at de vil bruge de lånte penge på at renovere boligen. Anderledes ser det ud i den resterende del af Jylland, hvor det er under hver 10., som låner penge til renovering. Lavest er tallet for Nordjylland, idet kun 6,7% af de +50-årige nordjyder låner penge til boligrenovering.