<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Frøslev Træ: Træ til arkitektur med langtidsperspektiv

Træ til arkitektur med langtidsperspektiv

Annonce

 

Byggematerialers holdbarhed på langt sigt er bl.a. takket være DGNB og NTR kommet i fokus. Det mærker man hos Frøslev Træ, der er blandt Danmarks førende træleverandører og melder om stigende interesse for trykimprægnerede træprodukter og andre bæredygtige alternativer.

 

Tekst af Martin Fogt Pollas Rønberg

 

I de senere år er begreber som totaløkonomi og langtidsholdbarhed begyndt at fylde mere i diskussionerne om bæredygtig arkitektur. Her har ikke mindst DGNB-certificeringsordningen, der stiller høje krav til byggematerialernes levetid, haft stor indflydelse.

 

Hos Frøslev Træ, som er blandt de førende træleverandører i Danmark, melder man således om en stærkt stigende interesse for trykimprægnerede træprodukter, som er kendetegnet ved lang levetid og lave vedligeholdelsesomkostninger.

 

Ligeledes er der stor interesse for andre bæredygtige alternativer som fx ThermoWood, OrganoWood, Western Red Cedar, Douglas og sibirisk lærk.

 

Et modstandsdygtigt materiale

- I dag er der ude på tegnestuerne et stort fokus på løsningernes holdbarhed. Bl.a. vurderer DGNB materialernes holdbarhed i et 50-årigt tidsperspektiv.

 

Her har NTR-godkendt trykimprægneret træ virkelig en fordel frem for andre produkter, fordi det er utrolig modstandsdygtigt over for fugtpåvirkninger og vind og vejr, fortæller udviklingschef Morten Erikstrup fra Frøslev Træ.

 

Han understreger dog i samme forbindelse, at det mest afgørende for at få en løsning, der virkelig holder i længden, er at vælge det rette træ til rette sted:

 

- Trykimprægneret træ er et fornuftigt valg til f.eks. facadebeklædninger, hvor træet konstant vil være eksponeret for sollys og vind og vejr. Vi anbefaler altid at efterbehandle, men det er i princippet ikke nødvendigt, og lader man træet være, vil det med årene patinere i en smuk grå farve.

 

Denne patinering opnås også med OrganoWood og ThermoWood, der er alternativer til trykimprægneret træ, forklarer han og fortsætter:

 

- For os er det afgørende ikke kun at levere en høj produktkvalitet, men også at kunne rådgive kunderne om deres muligheder på et solidt erfaringsbaseret grundlag. 

 

20 års garanti

Som Danmarks eneste træleverandør tilbyder Frøslev Træ 20 års garanti på deres Premium-linje af trykimprægnerede træprodukter, der er produceret i henhold til NTR-klasse A eller A/B.

 

Derudover er træet tilgængeligt i både FSC- og PEFC-certificerede udgaver, ligesom Frøslev Træ kan levere det med en lang række forskellige profiler. Herunder profiler, der designes helt efter arkitektens ønsker.

 

Desuden præsenterer træleverandøren eksempler på bæredygtigt træ til byggeriet på Building Green-messen d. 28.-29. oktober i Forum i København.

 

- Med de muligheder, der eksisterer i dag, er træ i høj grad blevet et af de stærkeste bud på et grønt byggemateriale. Der er stort set ikke grænser for anvendelsesmulighederne, runder Morten Erikstrup af.