<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Hygiejniske akustiklofter fra DAMPA giver bedre indeklima til sundhedsbyggerier
annonce
Annonce

Hygiejniske akustiklofter fra DAMPA giver bedre indeklima til sundhedsbyggerier

 

Hygiejne, funktionalitet og godt indeklima er alfa og omega i sundhedssektoren. Med stor diversitet i produktmulighederne kan DAMPAs akustiklofter bidrage til et bedre indeklima på bl.a. operationsstuer, laboratorier og sengestuer.

 

Bedre indeklima med bæredygtige akustiklofter

Efter mere end 60 år på banen har DAMPA produceret millioner af kvadratmeter loft til danske og internationale byggerier, herunder en stor del til sundhedssektoren. I dag har en lang række af landets sundhedsinstitutioner således både hygiejniske, lydabsorberende, langtidsholdbare og brandsikre DAMPA-løsninger i loftet:

 

DAMPAs lofter har en meget stor diversitet, der betyder, at de kan imødekomme rigtig mange af de udfordringer og krav, der opstår ved ethvert byggeprojekt. Overordnet set skaber DAMPA-lofter værdi og velvære til patienter og ansatte. Lofterne er hygiejniske og rengøringsvenlige. De har enestående akustiske egenskaber og de er grundlæggende garanter for et godt indeklima og bæredygtige rumløsninger, der kan re-cycles.

 

Læs også: DAMPA–metallofter optimerer arbejdsrammerne

 

Enkelt, æstetisk og funktionelt

Æstetisk set er lofterne som standard holdt i et enkelt design med rene linjer, som giver en visuelt rolig loftsflade, men man kan også farvesætte efter eget ønske for maksimal kreativ udfoldelse. Med udgangspunkt i idéen om ”form follows function”, imødekommer DAMPA de høje krav til funktionalitet, indeklima og lyd som er i højsædet, når kvaliteten af akustiske og hygiejniske lofter til klinisk krævende miljøer som operationsstuer, laboratorier og sengestuer skal sikres. Også her er der forskellige muligheder for at skræddersy løsningen efter de specifikke behov:

 

Clip-In lofter til f.eks. operationsstuer, hvor høj hygiejne er altafgørende, har en meget rengøringsvenlig overflade, der tåler våd- og tørrengøring og sikrer mod uønskede mikroorganismer. De kan leveres både uperforerede og perforerede med drysfrit akustisk indlæg, der forhindrer nedfald af uønskede partikler.

 

Kassetterne kommer med skarp kant eller fas, som med fordel kan fuges for at imødekomme de strengeste sterilkrav, og de er lette at tage ned og genmontere enkeltvis, så man også kan komme til de overliggende installationer uden at skulle nedtage andre loftselementer.

 

Læs også: Fordelene ved DAMPAs baffelfri ventilation

 

Teknologi til bedre energi og indeklima

Det gode indeklima er meget vigtigt. Derfor er der bl.a. også mulighed for diffus ventilation, hvor indblæsningen foregår over hele loftfladen, så ventilationen ikke bare kommer fra ét sted, men derimod spredes ud i lokalet og giver en god komfort uden træk- og støjgener. En løsning, som også er energibesparende i forhold til traditionel ventilation.

 

DAMPAs klimalofter har et integreret køle-/varmelement fastgjort til bagsiden af loftelementet og sikrer en hurtig og effektiv temperaturregulering. Systemet kan integreres i både Clip-In kassetter og Hook-On lofter, og DAMPA prioriterer således såvel akustik som indeklima og bæredygtighed med klimalofternes langsigtede og energioptimerende teknologi.