Annonce

Intelligent og knivskarpt lys skræmmer tyven væk

Projektørserierne Xled Pro og Xled Home 2 fra tyske Steinel er oplagte til bl.a. tyverisikring og områdebelysning i både erhvervs- og boligområder.

 

Tekst af Frank Ulstrup

 

Tyske Steinel har netop lanceret to serier af nye sensorstyrede LED-projektører, der er særligt velegnede til områdebelysning, og til at sætte en skræk i livet på tyveknægte og andre ubudne gæster.

 

Projektørerne, der hedder Xled Pro og Xled Home 2, giver et særdeles skarpt og afgrænset lys, men uden at blænde øjet, som mange tilsvarende projektører har tendens til.

 

Det gør dem til det oplagte valg, når sikkerheden omkring erhvervsejendommen eller privatboligen skal højnes, siger Sigurdur Asgrimsson fra den danske importør, Roliba.

 

- Xled Pro fås både i en ”wide-version” og en ”square-version”, der oplyser henholdsvis 16x6 meter og 10x10 meter. Derud over kan de drejes 360 grade og vippes 90 grader, hvilket gør det muligt at definere det præcise belysningsområde.

 

Perfekt til videoovervågning

Af samme grund har adskillige vagtfirmaer da også allerede bestilt projektørerne hos de grossister, Roliba leverer til.

 

- Kombinationen af følsom sensor og kraftigt lys, afskrækker ubudne gæster, og er samtidig velegnet i forbindelse med videoovervågning. Dels står lamperne ikke og bruger strøm hele tiden, og når de endelig tændes, giver de mulighed for knivskarpe billeder, siger han og tilføjer, at det også er muligt via den intelligente lysstyring at indstille projektørerne til et konstant tre procents basislys.

 

Selve programmeringen foregår i øvrigt let via en fjernbetjening eller steinels nye Smart Remote og dermed helt uden at ejeren skal op og kravle på facaden, eller hvor projektørerne nu ellers er monteret.

 

Læs mere om Belysning

 

 

Energieffektiv områdebelysning

Ud over at sætte en skræk i livet på eventuelle tyveknægte, er Xled Pro også oplagt til belysning af gangområder, læsseramper og lignende. Hvis det ønskes, kan lamperne naturligvis sammenkobles, så de tænder samtidigt, og igen sørger sensoren for store besparelser, idet lyset kun tændes, når der er behov for det.

 

Og selv når lyset er tændt, har de to projektørserier et meget lavt energiforbrug på henholdsvis 24,8W/48W for Pro-serien og 14,8W/20W for Home-serien.

 

Valgfri farve

Et sidste forhold, som særligt arkitekter sætter pris på, er lampernes design, som Steinel rigtig har kælet for.

 

Projektørerne kommer i forvejen i tre standardfarver, men skulle man alligevel ønske sig Pro-serien i en nuance, som ikke findes, kan det også løses, siger Sigurdur Asgrimsson.

 

- Steinel tilbyder faktisk at fremstille projektørerne i valgfri farve. Det tilbud er der i hvert fald én dansk arkitekt, der indtil videre har nydt godt af, lyder det fra salgschefen.