<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Johnny Svendborg ny formand for Akademisk Arkitektforening
annonce

Johnny Svendborg ny formand for Akademisk Arkitektforening

 

På weekendens årsmøde i Repræsentantskabet blev arkitekt MAA Johnny Svendborg valgt som ny formand for Akademisk Arkitektforening.

 

Det er en arkitekt MAA med mange meritter, som i de kommende fire år skal stå i spidsen for Akademisk Arkitektforening. Indtil 2017 var han formand for Akademiraadet – statens øverste rådgiver inden for arkitektur og kunst. Han har lang erfaring som arkitekt på store danske tegnestuer og driver i dag egen tegnestue, Svendborg Architects. Nu ser han frem til at stå i spidsen for den forening, han med egne ord kalder ”Danmarks vigtigste ambassadør for arkitektonisk kvalitet”:

 

– Arkitektonisk kvalitet er i min optik fuldstændig afgørende for et velfungerende samfund. Arkitekturen i dens mange skalatrin kan ikke vælges fra. Derfor må vi insistere på den højeste kvalitet. Måden et rum og lysindfaldet er udformet på og kvaliteten af den stol, man sidder på, er afgørende for, om vi trives og beriges som mennesker. Det samme gælder for udviklingen af byer og landskaber. Den værdi håber jeg, at jeg kan være med til at synliggøre bredt i samfundet sammen med foreningens mange dygtige medlemmer landet over, siger han.

 

En af de store opgaver, Johnny Svendborg særligt glæder sig til, er arbejdet frem imod den internationale arkitektforening UIA’s Verdenskongres, som Akademisk Arkitektforening er medvært for i København i 2023:

 

– Ligeså vigtig som arkitekturen er herhjemme, ligeså afgørende er det, at vi formår at formidle arkitekters og arkitekturens potentialer for at komme med bæredygtige løsninger på de store globale udfordringer, som FN har beskrevet i Verdensmålene. Kongressen i ’23 er en fantastisk  anledning til at gøre netop dét, som jeg ser frem til at gribe i årene op til kongressen, siger han.

 

Johnny Svendborg overtager formandsposten efter Natalie Mossin, der har været formand de sidste 8 år.

 

Mere om Johnny Svendborg

Johnny Svendborg (1967) er uddannet arkitekt MAA fra Kunstakademiets Arkitektskole 1993. Han har bred erfaring både som skitserende, projekterende og ledende arkitekt på større tegnestuer og driver i dag selvstændig tegnestue.

 

Han har undervist på Kunstakademiets Arkitektskole samt været gæstelærer på flere europæiske arkitektskoler, vundet priser i arkitektkonkurrencer og har udstillet værker på bl.a. Venedig Biennalen, Utzon Center i Aalborg og Fondation Cartier i Paris.

 

Johnny Svendborg har desuden været formand for Akademiraadet fra 2013-2017.