Annonce

Konferencestol i organiske former

Engelbrechts A/S og Lundgaard & Tranberg Arkitekter har i samarbejde skabt en konferencestol til Axel Towers’ auditorium. Her vil 103 gæster fremover kunne sidde godt på den stol, som i sit formsprog bryder med den mere traditionelle konferencestol.

 

Tekst af Annika Lillelund

 

Den nye konferencestol fra Engelbrechts er første udviklingssamarbejde mellem Lundgaard & Tranberg Arkitekter og Engelbrechts. Med sin organiske form passer stolen smukt til Axel Towers’ bløde linjer, og ifølge Morten Engelbrecht, Creative Director hos Engelbrechts A/S, bryder den nye stol fuldstændig med den klassiske opfattelse af, hvordan en konferencestol ser ud:

 

- Ser man på det eksisterende udvalg af konference- og auditoriestole, er de alle meget firkantede i formsproget, og det var netop det, vi ville væk fra. Vi ville skabe en stol, som både var klassisk, men samtidig havde det organiske udtryk, så den passer til auditoriets former og resten af bygningerne.

 

Signe Baadsgaard, arkitekt MAA hos Lundgaard & Tranberg Arkitekter supplerer:

 

- Udviklingen af stolen har taget afsæt i ønsket om at opnå en samhørighed mellem arkitekturen og inventaret, så den rumlige oplevelse styrkes. Bygningernes cirkulære plangeometri forplanter sig i auditoriets kurvede trinopbygning, og det stiller krav til stolens geometri. En traditionel auditoriestol med retvinklet geometri ville punktere cirkelslagene og sløre rummets særegenhed. Derfor har vi arbejdet med en organisk formgivning, der får stolen til at føje sig langs de kurvede trin, som perler på en snor.

 

Læs mere om Specialinventar

 

 

At ”føde” designet til rummet

Og at tilpasse et møbeldesign til et konkret rum har sine helt klare fordele, fortæller Morten Engelbrecht:

 

-  For os virker det rigtig godt, når vi udvikler et møbeldesign til et helt konkret rum. Her er kundekravene specifikke, og i dette konkrete projekt har Lundgaard & Tranberg haft en meget klar ide om, hvordan de ønskede stolen, forklarer han og fortsætter:

 

- Jeg kan rigtig godt lide samarbejdet med arkitekterne. Det er en meget kritisk brugergruppe, og man skal tage sig i agt, men det er enormt inspirerende og utroligt givende. Axel Towers har været et fantastisk projekt at ”føde” et nyt produktdesign ind i, det er spektakulært og bryder med det, vi er vant til.   

 

Resultatet er en stol, som ifølge Signe Baadsgaard, ”syner beskeden, men i virkeligheden er rummelig”:

 

- Den syner ret beskeden af størrelse, men i mødet med kroppen er den yderst rummelig. Med sin organiske geometri favner den kroppen og muliggør mange forskellige siddestillinger. Den slanke ryglæns-skal omslutter den buttede sædepude og definerer meget præcist et rum til hver enkelt person i auditoriet.

 

Læs mere om Kontormøbler

 

Værdier og kvalitetssans til fælles

Da Lene Tranberg kontaktede Morten Engelbrecht for at få produceret den helt særlige stol, var han ikke i tvivl om, at dette var et vigtigt projekt: 

 

- Da jeg kom til det første møde og så skitseudkastet til stolen og selve byggeprojektet, synes jeg, det var fantastisk flot og selvfølgelig noget, vi meget gerne ville være med til. Lundgaard & Tranbergs projekter er ikke flashy, men holdbare og gedigne, og både kvalitets- og værdimæssigt passer vi godt sammen. Vi arbejder nu på en udvidelse af stolen, så det bliver en serie med bl.a. fuldpolstring og forskellige overflader. Den har et stort potentiale fremadrettet, er jeg sikker på.