<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Kubus er stadig top aktuel

Kubus er stadig top aktuel

 

 

Bilsby og JJW Arkitekter var i takt med fremtiden, da Kubus-systemet blev skabt i 2003, og modul nr. 1.000 er lige rullet ud af fabrikken i Vamdrup.

  

Både arkitekter og ledelsen i Bilsby var usædvanligt fremsynede, da de i 2003 skabte Kubus-pavillonerne. Værkfører Henrik Pedersen, der har været med hele vejen, savner kun et ”Handmade in Denmark” skilt for at gøre eventyret fuldendt. Fabrikken i Vamdrup har netop produceret nr. 1.000, og pavillonerne er stadig fremtidssikrede.

 

 

Læs portræt af tegnestuen Arcgency, som skaber boliger af skibscontainere: Det flytbare liv

 

Bilsby, der i dag er en del af GSV-koncernen, fik JJW Arkitekter til at sætte de innovative streger på papiret. Idéen var et pavillonsystem i en hidtil uhørt høj kvalitet og med indbygget ekstra stor fleksibilitet. Alle Kubus pavilloner er opbygget som moduler, der kan bygges sammen, hvad enten der er tale om køkken, toilet, elevator eller modulet blot med store rum. Samtlige moduler er på 40 kvadratmeter, og der findes 14 forskellige standardmoduler som igennem årene har dannet fine rammer af høj kvalitet til f.eks. børnehaver, skoler, kontorer og SFO’er.

 

Kunderne har været meget tilfredse igennem årene og den store fleksibilitet giver mange muligheder som arkitekterne ofte efterspørger fortæller Karsten Jørgensen der er direktør for GSV’s pavillonafdeling Bilsby.

 

Læs mere om Pavilloner og Moduler

 

- Arkitektonisk er der mange muligheder selvom pavillonkonceptet ligner sig selv fra begyndelsen af 2003, og vi har hele tiden fulgt udviklingen i forhold til byggeteknik og nye krav i bygningsreglementet. Der er lidt mere isolering i de nyere moduler, men der er ingen visuel forskel, og de nye Kubus pavilloner er umiddelbart til at montere sammen med modeller fra 2003. Selve byggeprocesserne omkring fremstillingen er løbende blevet forfinet og optimeret som en nødvendighed for at byggetiden og prisen hele tiden er konkurrencedygtig, og derfor har vi kunnet beholde produktionen i Danmark, hvor vi har opbygget know-how og kompetencer. Indførelse af Lean for fem år siden har betydet, at der i dag kan produceres Kubus-pavilloner med halvt så mange ressourcer som i 2003, fortæller Karsten Jørgensen.

 

Pavillon nr. 1.000 skal stilles op i Lyngby-Tårbæk Kommune.