Annonce

Mærsk Oil Bygning med glas karrusel og næsten usynlige samlinger

TORMAX Danmark har leveret hovedindgangsdørene i den nyopførte Mærsk Oil Bygning på Amerika Plads i København. Målet var en visuelt let facade, og det blev nået. Dels pga. producentens mangeårige erfaring, men også fordi, man blev inddraget tidligt i processen.

 

Tekst af Frank Ulstrup

 

Med opførelsen af Mærsk Oil Bygningen på Amerika Plads i København har Mærsk Oil medarbejdere fået yderligere 13.000 kvadratmeter plus 3.000 kvadratmeter kælder at boltre sig på.

 

Den smukke bygning er skabt af PLH Arkitekter, der ingen steder er gået på kompromis med den æstetiske kvalitet

 

Tag f.eks. hovedindgangen, der nok skal få en ansat eller to til at stoppe op for at studere detaljerne. Her har TORMAX Danmark nemlig installeret en automatisk glas-skydedør, der med sin fuldstændige integration i facaden bidrager til hele bygningens visuelle lethed.

 

Efter at have passeret skydedøren, der i øvrigt er sikret med en særlig effektiv, elektrisk aflåsning i gulvet, modtages man i vindfanget af det såkaldte varmlufttæppe, Tæppet, der udgøres af et lunt tværgående luftflow, forhindrer den varme luft i at forlade bygningen og den kolde i at trænge ind.

 

En tur i glas-karussellen 

Fortsætter man gennem vindfanget med vægge og loft i glas, møder man karruseldøren, der er udformet i glas fra top til bund. Den visuelle lethed har igen været i højsædet, og der er derfor ingen profiler i metal, men kun minimale beslag, der holder de laminerede glaspartier sammen.

 

Som en ekstra finesse har TORMAX Danmark, der både har produceret og monteret dørløsningerne, valgt at ladet en glasbjælke bære vindfangets loft. Til sammen vejer de to elementer ikke mindre end 200 kg.

 

Henrik Bach, der er salgs- & installationsleder i TORMAX, indrømmer, at det ikke er en løsning, man laver hver dag. Men her havde arkitekten et mål om maksimal transparens i konstruktionen – og det fik han.

 

- Det var en speciel opgave, og dermed også en meget interessant opgave, siger han og nævner, at TORMAX Danmark også har leveret automatikker til et antal af bygningens hængslede døre.

 

 

Forbilledligt samarbejde

 Men det, der har gjort allerstørst indtryk på Henrik Bach er den måde samarbejdet med arkitekten og de øvrige aktører er foregået på.

 

- Det har været forbilledligt, intet mindre. Vi kom meget tidligt ind i projekteringsfasen, og kunne dermed bringe vores efterhånden ret så store erfaring i spil. Som de eneste i branchen, der faktisk har en fullscale produktion i Danmark, og som samtidig har alle kompetencer inhouse, er det en stor tilfredsstillelse at kunne være med fra starten, og dermed sikre det bedst mulige resultat, lyder det fra Henrik Bach.