Annonce

Multifleksibilitet får Pressalit i finalen

 

Pressalit har i samarbejdet med Silkeborg Kommune udviklet et sideforskydeligt toilet. Både partnerskabet og de nytænkende, multifleksible funktioner har sikret Pressalit dobbeltnominering til Danish Design Award, og virksomheden er nu videre i finalen.

 

"En supergenial løsning, der giver stor fleksibilitet i badeværelset." Silkeborg Kommunes konsulent i velfærdsteknologi, Mette Sangild Langdahl, er ovenud begejstret for den løsning, der er opstået i samarbejde mellem Pressalit og Silkeborg Kommune. Og det er hun ikke ene om.

 

Danish Design Award - gange to

Når design bidrager til gennemtænkte, innovative og effektive løsninger på hverdagens udfordringer, så står Danish Design Award klar med belønning. Hvert år uddeles priser inden for en lang række kategorier, og Pressalit er med det sideforskydelige toilet nået til finalerunden i hele to kategorier, nemlig 'Better Work' og 'Fostering Partnerships'. 

 

Den første nominering skyldes, at det sideforskydelige toilet både gør borgeren mere selvhjulpen og sikrer hjælpepersonalet bedre arbejdsbetingelser. Toilettet er nemlig monteret på en plade udenpå selve væggen, og dermed kan det enten skubbes tættere på håndvasken eller give plads til personale på hver side.

 

Læs mere om Sanitet

 

En frugtbart samarbejde for fremtiden

Nomineringen til 'Fostering Partnerships' sker på baggrund af det tætte samarbejde, der har været mellem Pressalit og Silkeborg Kommune. Prisen gives netop til løsninger, der opstår i tæt samspil med private virksomheder og dem, som skal bruge og leve med resultaterne. Det skaber nemlig værdi for borgere og er win-win for både samfund og virksomheder.

 

Det sideforskydelig toilet er designet til Marienlund Plejecenter i Silkeborg, hvor fremtidens fleksible plejebolig er sat i scene. Toilettet kan både indstilles i højden og flyttes sidelæns, og dermed får både brugere og hjælpere i handicap- og ældresektoren de bedste betingelser. Det skaber værdighed, minimerer risikoen for faldulykker og overbelastninger, og samtidig betyder fleksibiliteten, at baderummet med et snuptag kan tilpasses brugerens behov. Det overflødiggør nye investeringer eller gentagne renoveringer, når der flytter nye beboere ind med andre behov.

 

Awardshows i København og Kolding

Spændingen udløses henholdsvis 8. og 31. maj, hvor vinderen i hver af de to kategorier bliver kåret. Pressalit sidder klar på rækkerne begge gange.