<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Nordisk Profil: Unikt facadesystem i enkelt design
annonce

Unikt facadesystem i enkelt design

Annonce

 

Woodfac kombinerer skandinavisk design med fordele i forhold til montering, præcision, vedligehold og formstabilitet. Nordisk Profil A/S står bag lanceringen af det nye facadesystem i træ og aluminium.

 

Tekst af Rune H. Jensen


På den velbesøgte Architects@work-messe i Forum i år præsenterede Nordisk Profil A/S facadesystemet Woodfac – et unikt, patenteret system med klipsbare trælameller, der klipses på en aluminiumsstruktur. Woodfac giver oplagte fortrin i forhold til bl.a. montering, vedligehold og designfrihed.

 

Læs mere om Glas og Facader

 

Arkitektonisk frihed og høj præcision

Det har hidtil været alt for omkostningstungt og risikabelt at bygge med trælameller på facader i stor skala pga. deformering af lamellerne og lang, krævende montering. Men disse faktorer er ikke længere et problem med lanceringen af Woodfac:

 

- Lamellerne har en ikke-synlig, indbygget aluminiumsforstærkning, der forhindrer nedbøjning, og dermed forbliver de formstabile. De klipses på en aluminiumsstruktur, der gør dem ultrahurtige at montere med høj præcision og derfor meget tidsbesparende i forhold til facademonteringen.

 

Samtidig giver Woodfac fuldkommen arkitektonisk frihed, og så kræver det ingen vedligeholdelse 50 år frem, siger John Bitsch, CEO hos Nordisk Profil A/S.

 

Som dansk salgskontor for finske Purso Oy specialiserer Nordisk Profil A/S sig netop i aluminiumsprofiler og bearbejdning af aluminium til komponenter.

 

Firmaet har således mange års erfaring med rådgivning i forhold til aluminiumsprodukter, som er den bærende struktur i træ-facadesystemet Woodfac, der også æstetisk set har sine fordele.

 

Enkelt skandinavisk design

- Woodfac er konstrueret med et usynligt klik-system, og det eneste, der ses, er trælamellerne. Der er altså ingen skruer eller monteringselementer, der umiddelbart er visuelt synlige. Designet har et skandinavisk look, der giver et unikt udtryk med trælameller, som intet andet facadesystem kan tilbyde.

 

Woodfac bringer naturens element direkte ind i bylandskabet, siger John Bitsch.

 

Læs mere om Byrum

 

Et bæredygtigt facadesystem

Facadesystemet, som Nordisk Profil A/S lancerede på Architects@work, er velegnet til bl.a. facaderenoveringer, delvise make overs, nybyggeri og som et tilføjet designelement.

 

Læs mere om Bæredygtighed

 

Woodfac er desuden også ideelt til planlægning af boliger i grønne områder og byer, da det repræsenterer en høj grad af bæredygtighed og er produceret i FSC-certificeret træ og genanvendt Green Aluminium.

 

Ifølge Nordisk Profil A/S er det kombinationen af et enkelt design, formstabilitet, præcision og hurtig montering, der gør Woodfac usammenligneligt med andre facadesystemer i træ, og de mange fordele gør ligeledes Woodfac prismæssigt konkurrencedygtigt.