Annonce

Nye udsigter over Middelfart

 

Stilrene altaner hævet over den fynske købstads nye byrum. Det er et af bidragene fra CSK Stålindustri til Middelfarts nybyggede skyline, der omfatter rådhus og ejerboliger i fire boligtårne.

 

Tekst af Rune H. Jensen

 

Det nye bycenter skal fungere som et naturligt samlingspunkt for byens borgere, erhvervsliv og besøgende – og samtidig være koblingen, der binder by og havneområde sammen til en ny helhed. CSK Stålindustri er en af landets førende specialister i stålkonstruktioner til alle typer byggerier og har bidraget med flere forskellige typer leverancer til bycentret:

 

Stål til rådhus og boliger

- Vi har bl.a. leveret alt stål til gangbroen, der forbinder Rådhus Vest og Øst samt stålgelændere til rådhusets store hovedtrappe, hvor også Borgerservice har til huse. Derudover har vi leveret 63 indlagte altaner til boligtårnene, der ligger i umiddelbar forlængelse af rådhuset, fortæller projektdirektør hos CSK Stålindustri, Steen Bojesen.

 

I de fire boligtårne ligger der i nederste niveau butikslokaler og kælderparkeringskældre, mens de nye og gennemlyste ejerboliger har fået altaner på begge sider af tårnene. Det er CE-mærkede altaner i sort stål med sorte, brandbeskyttende iso-panelplader som ”loft” og Jatoba-trægulvbelægning:

 

 

Panoramaudsigt fra altanerne

- Altanerne er monteret med indspændt glas, dvs. en frontplade i glas, der er fastspændt indefra, så f.eks. bolte er usynlige for øjet. Altanerne er ”skubbet ind” i murværket, og det giver alt i alt et meget stilrent og enkelt udtryk, samtidig med at beboerne får en rigtig flot panoramaudsigt ud over Middelfart og Lillebælt, siger Steen Bojesen.

 

Læs også: Millimeterpræcision i glas og stål

 

CSK Stålindustri specialiserer sig ikke kun i altaner, trapper og værn, men er en førende ekspert i alle typer stålkonstruktioner, og referencelisten tæller bl.a. Oslo Lufthavn, Novo Nordisk, Musikkens Hus i Aalborg samt BLOX og Experimentarium i København. Virksomheden med ca. 375 medarbejdere ser grundlæggende stål som både nutidens og fremtidens byggemateriale:

 

- Stål er fleksibelt. Det er let i forhold til brudstyrke. Det giver masser af muligheder for at samle delelementer til en helhed på en ny måde, og det er en økonomisk attraktiv løsning. Og så giver det store fordele i forhold til frihed til design og udformning, fordi det i meget vid udstrækning kan tilpasses det enkelte projekts krav og ambitioner, fortæller Jens Søndergaard, salgsdirektør hos CSK Stålindustri.