<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Nytænkning på møbel- og lysmessen i Stockholm
annonce

Nytænkning på møbel- og lysmessen i Stockholm

Stockholm møbelmesse

Fossil no 1 coffee table, designer Anna Bera, foto Emilia Oksentowicz

 

Stockholm Furniture & Light Fair, der næste gang finder sted 6.-10. februar 2018, fortsætter med at vokse og styrke sin position som verdens største og vigtigste mødested for skandinavisk design. For at kunne fortsætte den positive udvikling og beholde sin position fortsætter messeledelsen med at tilpasse og forbedre messen.

 

Antallet af udenlandske besøgende steg på sidste messe med mere end 6,5 % til tæt på 10.700 besøg. De besøgende kom fra ca. 80 forskellige lande, hvilket er rekord og er en væsentlig stigning sammenlignet med 60 lande i 2017. I alt tiltrak messen 40.500 besøgende.

 

For at kunne fortsætte den positive udvikling og beholde sin position fortsætter messeledelsen med at tilpasse og forbedre messen. Den traditionelle grænse mellem hjem og offentligt miljø bliver mere og mere udvisket, og derfor vil området Contract & Home blive større, og C-hallen med hjemmemøbler og hjemmebelysning vil blive styrket med flere toneangivende varemærker.

 

Læs mere om Fagmesser og Events

 

Paola Navone er Guest of Honour 2018

Italienske Paola Navone, arkitekt, produktdesigner, og kunstnerisk leder har fået opgaven med at kreere en installation på Stockholm Furniture & Light Fair. Det er 15. gang, Stockholm Furniture & Light Fair inviterer en velrenommeret, international designer til at udforme en installation i Stockholmsmässans entréhal.

 

Itailenske Paola Navone er messens Guest of Honour 2018


- Paola Navone er en af vor tids mest interessante og enestående designere. Vi beundrer hendes kreativitet og eklektiske æstetik, ligesom den fantastiske bredde i hendes produktion. Hvad hun end vælger at gøre, lykkes det hende altid at skabe en unik atmosfære, siger Cecilia Nyberg, projektchef for Stockholm Furniture & Light Fair.


I 1983 vandt Paola Navone den prestigefyldte Osaka International Design Award, og hun blev valgt til Designer of the Year 2000 af tidsskriftet Architektur&Wohnen. I 2011 vandt hun ELLE Deco International Design Awards for to projekter. I 2014 kom hun med i Interior Design Magazines prestigefyldte Hall of Fame. Hun har også modtaget ELLE Deco International Design Awards (EDIDA) i Shanghai, i 2016 for udendørsstolen Rimini for Baxter, og i New York i 2017 fik hun NYC x Design Awards for sit udendørsmøbel Manila for Baxter.


Designbaren 2018 byder på visuel rejse og omfavnende design
Opgaven med at skabe Designbaren på Stockholm Furniture & Light Fair 2018 er gået til den italienske designer Luca Nichetto. Menuen kreeres denne gang i samarbejde med Lina Ahlin, køkkenchef på restaurant Agrikultur i Stockholm. Nyt for 2018 er, at Designbaren sammen med scenen for Stockholm Design & Architecture Talks, flytter til Victoriahallen, hvor de danner et fælles område.

 

Den italienske designer Luca Nichetto


Luca Nichetto blev født i Venedig i 1976. Han har en eksamen i industridesign og arbejdede blandt andet for glasproducenten Salviati og belysningsvirksomheden Foscarini, inden han i 2006 åbnede eget studie i Venedig. I 2011 flyttede han til Stockholm for at åbne yderligere et studie, og han lever og arbejder stadig i den svenske hovedstad. I hans brede produktion finder man både møbler og accessories. Han arbejder også med arkitektur og udstillingsdesign.

 

Editors' Choice Award

Stockholm Furniture & Light Fairs pris Editors' Choice Award bliver hvert år overrakt på messen. Prisen omfatter tre kategorier: Rising Star, Best Stand og Best Product. Juryen består af chefredaktører fra nogle af Europas vigtigste designfora.  Vinderstatuetten er skabt af den svenske designer Lisa Hilland.

 

Læs mere om Indretning & Design

 

EN-AW 6082 – monumentale objekter med materialet i fokus

Stockholm Furniture & Light Fair skabes trendudstillingen EN-AW 6082 på den næste messe af Christian Halleröd design, som har tegnet butiksinteriørs for blandt andre Acne Studios og Byredo. Udstillingen udforsker temaer som ægte, fake og håndværk og skabes i samarbejde med Stockholmsmässans permanente udstilling Materialbiblioteket. EN-AW 6082 er navnet på en aluminiumslegering, som er yderst holdbar, og som har en god modstandsdygtighed over for korrosion.

 

De seneste års trends inden for indretning har handlet om, at både skue bagud og fremad i tiden. Interessen for de grundlæggende, ægte materialer som træ, metal, glas og skind er vokset, og dermed også interessen for den håndværksmæssige omgang med disse materialer. Parallelt med dette ser man en anden tydelig trend, ikke mindst fra industrien og forskellige brancher, hvor ”ægte” materialer er ved at blive en mangelvare, eller de er ved at blive etisk uforsvarlige at udvinde, og dermed begynder man at erstatte dem med imitationer, altså fake-materialer.

- EN-AW 6082 er en installation om materialer bestående af monumentale objekter, som udforsker disse temaer. Navnet EN-AW 6082 hentyder også til materiale-referencerne i udstillingen, fortæller Christian Halleröd.