<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> PLH: PLH får pris for bæredygtighed og innovativt byggeri

PLH får pris for bæredygtighed og innovativt byggeri

 

 

Det litauiske miljøministerium har netop tildelt PLH og deres litauiske samarbejdspartner Archinova prisen for det mest bæredygtige byggeri i kategorien innovativt byggeri for kontorkomplekset K29 i Vilnius, Litauen.

 

Bygningen er placeret på Konstitucijos Prospektas (Constitution Avenue) og har med et stærkt ikonisk udtryk i Vilnius’ skyline skabt en ny destination i Vilnius. Siden opførslen i 2015 er K29 blevet et nyt vartegn for Vilnius – og har bl.a. tidligere fået både en innovationspris og prisen for ’Best Office Building in the Baltics’.

 

Læs mere om domicilbyggeri

 

Miljøministeriets pris

Det litauiske miljøministerium oprettede prisen ”Det mest innovative projekt” i 2007. Prisen har til formål at fremme kreative resultater og aktiviteter blandt arkitekter og byplanlæggere samt påvirke udviklingen af meningsfuldt arkitektonisk arbejde inden for byplanlægning og arkitektur i Litauen.

 

PLH har fået prisen i kategorien innovativt byggeri for kontorbyggeriet K29 i Vilnius med begrundelsen det mest innovative projekt for sin holistiske tilgang til bæredygtighed.

 

Juryen bestod af repræsentanter fra det litauiske miljøministerium, de 2 litauiske arkitektforeninger, den litauiske kulturarvsstyrelse, den litauiske forening af landskabsarkitekter samt det litauiske Green Building Council.


- Vi er enormt stolte af prisen og anerkendelsen, som vi har fået af det litauiske miljøministerium og en række arkitektfaglige organisationer, siger Steen Enrico Andersen, ansvarlig partner og ledende arkitekt på projektet.

 

- Når vi designer og udvikler arkitektur hos PLH, så er det helt grundlæggende mål for os at forbedre menneskers livskvalitet, og det synes vi, at vi er lykkedes rigtigt godt med her.

 

Byggeriet er til glæde og gavn for medarbejderne i Nasdaq, Miele, KPMG, AIG, Lindorff, Unicredit, Pohjola Seesam og Tia, der alle har til huse i K29. Og resten af byens borgere kan også nyde godt husets nye café, restaurant og konferencefaciliteter.

 

K29 er tidligere på året blevet ankerkendt som det bedste kontorbyggeri i Litauen, og byggeriet har også fået en anden innovationspris tidligere. Nu bliver vi så yderligere anerkendt for bæredygtighed og innovation af miljøministeriet, og det er vi helt fantastisk glade for, fortæller Steen.

 

Læs mere om bæredygtighed

 


Miljøvenligt byggeri der forbedrer livskvaliteten

Kontorbyggeriet er opført for at forbedre livskvaliteten for 1250 ansatte. De dobbelte facader, den optimale placering på grunden og en maksimal udnyttelse af dagslyset er alle elementer, der fremmer det fysiske arbejdsmiljø – og byggeriet sætter en høj standard for en sund og attraktiv arbejdsplads i Litauen.

 

K29 er bygget af naturlige materialer, der for størstepartens vedkommende er lokale og bæredygtige, og som derfor gør bygningen til det mest bæredygtige kontorbyggeri i Litauen til dato. Bygningskomplekset er udstyret med det nyeste CTS-system, der optimerer energibesparelserne, og lys-design er udarbejdet med de nyeste og mest energieffektive komponenter.

 

Facaden er en ventileret dobbelt glas-facade med energi-glas og automatisk solafskærmningssystem. Derudover har K29 et hybrid ventilationssystem med naturlig ventilation af kontorerne, og vinduer der kan åbnes - både i den indre facade og gennem atriummets ovenlys.

 

Læs mere om indeklima

 

Af medieorganisationen Business News har K29 tidligere på året fået tildelt prisen for ’BEST OFFICE BUILDING IN THE BALTICS’ i 2015. Byggeriet har også fået innovationsprisen af Business Model Innovation og Danish Chamber of Commerce in Lithuania.

 

Anbefalede artikler