Annonce

Plastmo tilbyder nu 3D BIM-objekter af tagrendeløsninger

 

Projekteringen af byggesager bliver til stadighed mere og mere digital, hvilket medfører ændrede arbejdsprocesser for arkitekter og ingeniører. Som leverandør til byggeriet ønsker Plastmo at imødekomme denne udvikling og proaktivt stille digitale projekteringsværktøjer til rådighed for arkitekten og ingeniøren. Derfor har Plastmo i samarbejde med 3dbyggeri danmark udviklet digitale 3D BIM-objekter af sine populære tagrendeløsninger.

 

Hvis produktiviteten og konkurrenceevnen for den danske byggebranche skal øges, må byggeriet tage digitalisering alvorligt og blive bedre til at samarbejde på tværs af de forskellige aktører i værdikæden. Som en proaktiv leverandør af byggematerialer har Plastmo strategisk valgt at tage initiativ til et forbedret samarbejde. Et af de mest brugte begreber i relation til byggebranchens digitalisering er BIM, Building Information Modeling.

 

Læs mere om 3D modellering

 

- Der sættes ofte lighedstegn mellem BIM og 3D-objekter. Dog skal man huske, at 3D-objekterne alene ikke nødvendigvis bringer meget information ind i byggeprojektet. Derfor skal producenten – ligesom vi oplever at Plastmo er – også være opmærksomme på ting som datastandarder, datahåndtering, 2D-detaljetegninger og udbudsbeskrivelser for at understøtte hele BIM-processen. Styrken kommer fra kombinationen af disse værktøjer, hvilket også tit skaber en god dialog imellem producenten og arkitekten eller ingeniøren, siger Tore Hvidegaard, adm. direktør for 3dbyggeri danmark, der har rådgivet Plastmo om valg af digitaliseringsløsning.

 

- Hos Plastmo ønsker vi at understøtte en øget digitalisering og samtidig involvere os tidligt i byggeprocessen. Formålet er at gøre hverdagen nemmere for byggeriets foreskrivende og udførende aktører. Med 3D BIM-objekter af vores tagrendeløsninger, kan man let vælge og implementere den bedst mulige afvandingsløsning for det konkrete byggeprojekt i kombination med vores online tagrendeberegner, udtaler forretningsudviklingschef i Plastmo, Bjarke Fjeldsted.

 

Læs mere om Tage

 

Om virksomheden

Plastmo A/S er markedsleder i Danmark inden for løsninger til håndtering af regnvand i form af tagrender, dræn, faskiner og lette tagløsninger. Selskabet er en del af Plastmo Nordic divisionen, der opererer i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen med en omsætning på ca. 250 mio. kr. om året og 100 medarbejdere. Plastmo A/S blev stiftet i 1958. Virksomheden har hovedkontor og produktion i Ringsted og ejes af den internationale koncern ACO, som omsætter for 5,3 mia. kr. om året og er verdensledende inden for linjeafvanding.