Annonce

Råhed og æstetik følges ad i ny indretningstrend

 

Designgulve i microcement er stærkt efterspurgte hos både private og virksomheder. Det mærker man hos EURODECK A/S, der har den danske franchise på brandet TOPCRET.

Tekst af Tim Panduro

Råhed og elegance er ikke modsætninger. Et strejf af det upolerede kan understrege den omhu, en virksomhed eller en mode- og indretningsbevidst villaejer lægger i at få det helt rette udtryk. Det kan man mærke hos EURODECK A/S, der oplever, at stadig flere får øjnene op for, at gulve og vægge i microcement kan være vejen til at opnå det rette rå look.

EURODECK A/S har gennem mere end 35 år været førende inden for udførsel af undergulve, gulvkonstruktioner, gulvvarmesystemer og rådgivning på både nybyggerier og renoveringsprojekter. Men det seneste års tid har den nye trend med betonlook på gulve og vægflader fyldt stadigt mere hos virksomheden – ikke mindst takket være det danske agentur på microcement-brandet TOPCRET.

- Vi bliver opsøgt af folk, der vil have det rå og minimalistiske look på alt fra badeværelser i det private hjem og til hoteller og restauranter, der ønsker at udstråle en ærlig og kompromisløs stil, siger ejeren af EURODECK A/S Jens Friis.

 

Læs mere om Boligbyggeri

  

Varieret look
Han fortæller, at looket kan varieres – fra det ultra rå og rustikke og til det mere forfinede. Således kan microcement påføres i stort set alle farver, og der er også mulighed for at få et logo  direkte implementeret i virksomhedens gulv – for eksempel ved hovedindgangen i butikken eller cafeen.


- Man kan opnå et meget roligt og dekorativt udtryk. I stedet for at vælge for eksempel storformatfliser i et køkken/alrum og entreen og trægulve i pejsestuen, går mange i de store luksusvillaer i dag efter et mere minimalistisk udtryk. De vil gerne have en rød tråd i deres hus, hvad enten de vælger en forfinet eller rå og rustik løsning, siger Jens Friis, der takket være den store interesse har udvidet med to forhandlere i Jylland og én på Færøerne og fortsat søger nye forhandlere.

Han giver produkternes fleksibilitet og lette anvendelighed en stor del af skylden for populariteten.


- Vi kan blandt andet spartle vægge op med ægte metaller såsom fx bronze, kobber, zink og messing, og det kan udføres så man kan få indtrykket af vægge der er irrede eller rustne. Vi kan også justere det rå udtryk med små, bearbejdede spartelspor der giver et helt unikt udtryk. På den måde kan vi ikke blot lave gulve og vægge, men også utroligt dekorative søjler og bordplader. Endelig er microcement lige så velegnet til brug inde som ude, og det betyder at der kan laves flotte facader eller for eksempel en stor smuk og ensartet terrasse eller et poolområde.

 


Læs mere om Renovering


The Silo
Siden oktober har EURODECK lavet mindst 50 badeværelser i private hjem, men også virksomheder og storbyggerier er med på vognen. For eksempel det eksklusive og meget roste The Silo-boligbyggeri på Nordhavn i København.

- Her er det industrielle look sat i spil med rå flader fra den silo, der er base for bygningen. Der har vi lavet fællesområderne i New Yorker-gulve, der læner sig op ad microcement, men er en smule mere forfinet i sit udtryk. Derudover har vi udført mange projekter med microcement i The Silo. Vi arbejder også med restauranter og er ved at overføre looket til et helt hotel, så vi får flere og flere og større og større opgaver, siger Jens Friis, der især glæder sig over et projekt, hvor han kan kombinere den ny æstetiske trend med en anden trend inden for byggebranchen – nemlig midlertidige og flytbare boliger.

- Vi er med i et pilotprojekt, hvor der i første omgang skal indrettes 16 containerenheder. De skal kunne sættes sammen til små huse. Vi står for badeværelserne. Hvis projektet bliver fuldført, kommer vi op i 200 enheder. Det er virkelig spændende og ret prestigepræget for os at være en del af, siger Jens Friis.