Annonce

Rockfon: Sammenhæng giver enkelhed

Rockfon: Sammenhæng giver enkelhed
 

22.000 kvadratmeter monolitisk loft har ROCKFON leveret til modetøjsvirksomheden BESTSELLERs nye kontorer i Aarhus med høje krav til overflade, akustik, holdbarhed og ikke mindst æstetisk enkelhed.

 

Tekst af Rune H. Jensen

 

Bestseller har åbnet nye regionale kontorer på Aarhus’ havnefront og har til formålet ønsket at skabe en intim og enkel atmosfære i det omfangsrige kontorlandskab. Det stiller dermed også krav til lofterne hvad angår parametre som udseende, overflade, akustisk evne og holdbarhed, fortæller ROCKFON, som har leveret en loftsløsning, der helst ikke skal påkalde sig alt for stor opmærksomhed:

 

- Det vildeste ønske er jo slet ikke at have et loft. Det næstbedste er så at få et loft, der udfylder sit job og næsten ikke ses. I dette tilfælde, hvor vi har leveret til næsten 22.000 kvadratmeter, er det f.eks. vigtigt med en ensartet, hvid overflade, siger ROCKFONs salgsdirektør Thomas Vilmar.

 

Absorberer 95 % lyde

Det er det akustiske loft ROCKFON Mono Acoustic monteret i et skinnesystem, et såkaldt monolitisk loft uden synlige samlinger, som nu har fundet varigt ophold i BESTSELLERs nye aarhusianske lokaler som en hvid, homogen flade.

 

Samtidig har de akustiske egenskaber været helt centrale for et tilfredsstillende resultat. ROCKFONs loftsløsning absorberer hele 95 % af alle lyde, der rammer det i Bestsellers høje kontorrum, hvor tilsvarende produkter kun absorberer omkring det halve. ROCKFON Mono Acoustic har desuden rigtig gode brand- og lysreflekterende egenskaber. Og så besidder løsningen ikke mindst en lang levetid.

 

Hvid ensartethed

- Det vil stå hvidt og ensartet i rigtig lang tid fremover. Lignende, store projekter har vist, at det kan stå uforandret i ca. 10 år. Og det smarte er så, at det kan repareres, hvis der skulle opstå skader, så man ikke behøver at skifte det hele. Man kan ganske enkelt lægge ny overflade på og dermed vedligeholde loftet uden større besvær. Det er i det hele taget et meget fleksibelt loft, der også kan bearbejdes i form, fortæller Thomas Vilmar.

 

Hele kontorbygningen er præget af et enkelt og retlinjet design. Og det omfangsrige, sammenhængende ROCKFON-loft skal således bidrage til, at også det store kontorlokale fornemmes som enkelt, åbent og lyst, mens ventilation, lys og brandinstallationer ligger skjult i loftet ved hjælp af specialdesignede skinner.

 

Enkelt og usynligt

Netop enkelheden og de ikke-synlige tekniske installationer har været tungen på vægtskålen for arkitekterne C. F. Møller i valget af ROCKFONs loft. Partner Julian Weyer fremhæver ifølge ROCKFON således, at ”det bedste er, at loftet er så enkelt og uden samlinger”.

 

For ROCKFON står BESTSELLER-projektet som en spændende proces med særdeles velovervejede beslutninger i forhold til overfladens struktur, lysvalget og loftets fleksibilitet, akustik og vedligeholdelsesevne. Samtidig er alle loftmontager udført af certificerede virksomheder og medarbejdere for at sikre en helt korrekt løsning.