Annonce

Roxtec: En afgørende forskel når liv og værdier skal sikres

Roxtec

 

Selv de højeste, største eller mest innovative byggerier er i dag utænkelige uden et ganske lille element: Tætninger til kabel- og rørgennemføringer, der giver den afgørende sikkerhed, fleksibilitet og beskyttelse mod livstruende risici. Roxtec er førende på området globalt og lokalt.

 

Tekst af Rune H. Jensen

 

Overalt i verden har selv de største kraftværker, boreplatforme, vindmølleparker, broer, jernbaner og skyskrabere en ganske lille komponent til fælles: En modulbaseret tætningsløsning til kabel- og rørgennemføringer. Roxtec udvikler, producerer og leverer de fleksible tætningsløsninger, der skal sikre de enorme investeringer i store byggeprojekter den nødvendige sikkerhed, effektivitet og pålidelighed – og dermed beskytte byggeriet mod risici som brand, vand, gas, støv, skadedyr, vibrationer, eksplosioner eller elektromagnetiske forstyrrelser.

 

Læs mere om

Energi

 

Markant dansk vækst

Sikkerhedsprodukterne fra Roxtec finder i dag anvendelse både til lands, til vands og i jorden, og virksomheden fra 1990 er nu verdens førende leverandør af de modulbaserede tætninger. Og siden Roxtec etablerede lokal tilstedeværelse i Danmark i 2012 har datterselskabet Roxtec Denmark ApS kun mærket tilsvarende rygvind de seneste år:

 

- Vi er en vækstvirksomhed og oplever generel fremgang og positive vinde i markedet. Det bekræftes kun af tallene, der fortæller, at vi herhjemme har oplevet en voldsom stigning de sidste tre år, fortæller Morten Gustavsen, Segment Manager hos Roxtec Denmark ApS.

 

 

Læs mere om

Brandsikring

 

 

Banebrydende Multidiameter-teknologi

En af nøglerne til Roxtecs succes er den såkaldte MultidiameterTM-teknologi. Dens fleksibilitet muligggør bl.a. en perfekt tilpasning af kabler og rør med varierende diameter og tolerancer. Dermed udgør den en skræddersyet løsning til det specifikke byggeri.

 

- Det letter designarbejdet og højner kvaliteten også i byggebranchen, der har fået øjnene op for teknologiens muligheder. Det er standardiserede, sikre og fleksible løsninger, der fjerner risikomomentet. Og så giver vores kabel- og rørtætninger driftspålidelighed, mindre vedligehold og på længere sigt en betragtelig økonomisk besparelse, siger Morten Gustavsen.

 

Nyt onlineværktøj giver sikkerhed

Roxtec investerer fortsat i den nyeste teknologi og har senest bl.a. udviklet webværktøjet Roxtec Transit DesignerTM, der skal gøre processen med kabel- og rørgennemføringer så nem, fleksibel og sikker som mulig. Ifølge Mattias Persson, Application Specialist hos Roxtec International AB, har det gratis onlineværktøj været en stor succes med 10.000 brugere i 106 lande på 2.5 år.

 

Via tre enkle trin kan man bl.a. indsætte sin kabelplan i softwaren og dimensionere processen for konstruktion, indkøb og montering af gennemføringer. Roxtec Transit DesignerTM genererer så de opdaterede CAD-tegninger, 3D-modeller og montagevejledninger. Webværktøjet forøger dermed effektiviteten og reducerer risikoen for fejl i alle processens faser med standardiserede og kvalitetstestede resultater – også til byggebranchen.