Rum med omtanke for den enkelte medarbejder

 

For at skabe tilfredse og produktive medarbejdere bør man ifølge SIGNAL tage et opgør med det traditionelle og statiske kontormiljø. Med dette for øje har de indrettet Nordeas nye domicil og finansielle hjerte på Amager.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

Nordea er klar til at rykke medarbejderstaben fra Christianshavn ud til det nybyggede domicil på Amager. Ud af den samlede bygningsmasse på 40.000 kvm, vil 5.500 udgøre nordens største tradingfloor.

Hvor Henning Larsen Architects har tegnet domicilet, er det SIGNAL, der har stået for workplace design af alle arbejds- og mødearealer i hele huset. Igennem mange år har de sat et stort aftryk på workplace design af arbejds- og uddannelsesarealer i Nordeuropa gennem en lang række gennemtestede koncepter.

 

Læs også portræt af Gitte Andersen, Signal Arkitekter: Tværfaglig tilgang til rum og adfærd

 

At forholde sig til andres arbejde

Som workplace designer skal man tage afsæt i topledelsens visioner for fremtiden. Hvad ønsker de at lykkes bedre med? Og hvordan kan workplace design og service experience fremme dette?:

 - Når vi udfører workplace design kræver det tæt samarbejde dels med bygningsarkitekten i forbindelse med rum og funktionsudlæg og dels med de servicemedarbejdere, der efterfølgende skal levere den daglige service i de mange touch points, de har med brugerne. Alt sammen med afsæt i kundens visioner! Her binder workplace designet det hele sammen til en ”samarbejdsvillig bygning”, forklarer workplace designer Henrik Stützer fra SIGNAL, imens han retter en sofa og to stole til samtidigt med, at han giver en rundvisning i domicilet.

Han viste rundt lige før, at alle Nordeas medarbejdere skulle præsenteres for deres nye arbejdsplads og dermed den sidste fase, hvor alt kunne rettes til og pudses af. Hver en detalje blev nu vendt og drejet.

 

 

Læse mere om Nordeas nye domicil: De skulpturelle bjerge i Ørestaden

 

Der skal gives til arkitekturen

Nordeas nye domicil er tegnet med tanke på det nordiske grundfjeld og knejsende isklædte bjergtinder. Det ses også i farverne indvendigt, hvor den hvide farve dominerer. Her har man fra SIGNALs side forsøgt at komplimentere de eksisterende farver uden at overdøve dem:

- Vi arbejder med støvede naturfarver, der skaber fine kontraster i forhold til rummet. De bidrager med nogle farver, som giver en tiltrængt varme. Samtidig har vi ønsket, at hvert et møbel og hver en accessoires skal give noget til rummene og arkitekturen, fortæller Henrik Stützer.

 

Vidensdeling og samarbejde

Mange kontormiljøer er centreret omkring faste arbejdspladser. Nordea har i dette nye hus haft fokus på at etablere et fællesejet aktivitetsbaseret arbejdsmiljø med masser af valgmuligheder med diversitet for, hvordan enkelte medarbejdere vælger at arbejde.

Netop ved at deles om faciliteterne kan alle medarbejderne få adgang til flere faciliteter end de har i dag.

- Arbejdsområderne er opdelt i zoner, hvor man frit kan rykke rundt mellem kollegaerne og samtidigt vælge, om man vil sidde i de dynamiske, åbne arbejdsmiljøer, små lydisolerede rum eller uformelle arbejdszoner, der egner sig godt til uformelle teammøder eller en god brainstorm. Samme princip har vi overført i kantinen, hvor vi har skabt flere forskellige zoner. Man har mulighed for at sidde ved de summende langborde, de mindre enkeltmandsbåse eller sidde helt for sig selv. Derudover har fokus i kantinen også været at skabe en indretning, der aktiverer rummet over hele dagen – bygningens hjerterum, fortæller Henrik Stützer.

 

Læs mere om Indretning & Design

 

Udvikler hvor det er nødvendigt

SIGNAL har også sat deres præg på domicilet ved selv at designe dele af interiøret, eksempelvis nogle gulvtæpper, som siden blev produceret af Egetæpper. Andre gange har de fået tilpasset eksisterende designs specielt til kundens behov. Det har typisk været særlige farver til betrækket på stole og sofaer:

Alt sammen med fokus på at skabe den allerbedste workplace experience til alle Nordeas medarbejdere. Det er vores succeskriterie, afslutter Henrik Stützer.